Ředkvičky na smetaně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg ředkvička
    • 50
      g máslo
    • 50
      g cukr krupice
    • 0,5
      ks citron
    • 1
      dl šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle opečeme plátky ředkviček, přidáme sůl, cukr a šťávu z citronu, orestujeme. Pak zalijeme smetanou a bez pokličky provaříme asi 5 minut. Takto připravené ředkvičky se hodí jako příloha k pikantnímu grilovanému masu nebo s pečeným (vařeným) bramborem jako bezmasý pokrm.

Komentáře k receptu

  • Amálka
    Amálka |

    13. 6. 2011 12:34

    Ředkvičky na smetaně nám nutila mamina, když jich bylo hodně na záhonech a my je s bráchou vůbec nechtěly, teď je připravuji sama a nejraději je mám vlažné s novým bramborem ;-) :-) .