Autor:

Buchty (bulky) nejen se zelím -

Snadné
Těsto
Hladká mouka
+ na podsypání
500 g
Droždí 1 kostka
Mléko
vlažné
3 dl
Cukr krupice 1 lžíce
Vejce 1 ks
Majonéza
například sáček Poličanky
100 g
Sůl 1 lžička
Náplň
Kysané zelí
okapané
500 g
Uzené maso
nebo libovější slanina
200 g
Cibule 1 ks
Sádlo
nebo olej
 
Cukr krupice
dle chuti
 
Sůl
dle chuti
 
Dále
Rozšlehané vejce
na potření
 
Kmín
nebo jiné koření na posypání
 
Sůl
na posypání
 
Buchty (bulky) nejen se zelím -

Postup přípravy:

Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přisypeme cukr a zalijeme polovinou mléka. Trochu promícháme a necháme vzejít kvásek. Když se droždí „zvedne“ přidáme zbylé mléko, majolku, vejce, sůl a vypracujeme těsto, které necháme v teple pod utěrkou nakynout. Pak těsto přendáme na pomoučněný stůl, propracujeme, rozdělíme na 12 stejně velkých kousků, které zploštíme a do středu nandáme zelnou směs, pevně uzavřeme, spojem klademe na plech vymazaný tukem nebo vyloženým pečícím papírem. Necháme ještě cca 15 minut kynout, pak potřeme vejcem, posypeme kmínem a osolíme. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů dozlatova.

Podávat můžeme jak teplé, tak i vychladlé. Pokud nám zbyla nějaká náplň, můžeme přidat na talířek k bulkám.

Pokud budeme péct buchty, dáme do pekáčku trochu oleje a buchty poskládáme těsně vedle sebe, necháme chvíli nakynout, potřeme, posypeme a pečeme dozlatova.

Zelná směs: na trošce tuku osmažíme cibuli, přidáme osmažit i pokrájenou slaninu nebo uzené maso, přidáme okapané zelí, dle chuti osolíme nebo osladíme a krátce podusíme. Pak necháme vychladnout.

Pokud nahradíme uzené maso uzeným tofu, můžeme podávat bulky (buchty) jako vegetariánský pokrm.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Buchty (bulky) nejen se zelím -

Komentáře

  1. Stáňa   20.08.2016 | 9:55 | reagovat | závadný

    1* děkuji. Jsou bezva.

  2. Ráďa   21.01.2016 | 14:06 | reagovat | závadný

    Děkuji za skvělý recept :-)

  3. Panochová   10.04.2015 | 12:40 | reagovat | závadný

    Upekla jsem je v pekáči jako buchty. Byl to výborný oběd, děkuji za recept.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí 10 potravin, které snižují nadýmání a pomůžou při hubnutí
Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou Celebrity na síti: Verešová připálila cukroví a Jandová tančí s dcerkou
Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu! Tyhle věci nikdy nedělejte během sexu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web