Autor:

Řepná polévka s křenem

70 minut PT0H70M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Cibule 1 ks
Červená řepa 800 g
Brambory moučné 300 g
Pórek
malý
1 ks
Olivový olej 1 lžíce
Zeleninový vývar 1,5 l
Křen
čerstvý
1 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Bobkový list 2 ks
Citronová šťáva
na dochucení
 
Pažitka
k podávání
1 svazek
Šlehačka
k podávání
 
Řepná polévka s křenem

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Oloupanou cibuli najemno nakrájejte, řepu a brambory oloupejte a nakrájejte na kousky, očištěný pórek na kolečka.
Na rozehřátém oleji osmažte cibuli dosklovata. Přidejte řepu a pórek, trochu osmažte, přidejte brambory, zalijte vývarem, vložte bobkové listy a uveďte do varu. Na mírném plameni pak povařte asi 40 minut.
Vyjměte bobkové listy a polévku rozmixujte, pak ji ještě protřete sítem, aby byla krásně hladká.
Dochuťte a vložte najemno nastrouhaný křen, nakrájenou pažitku a podle chuti šlehačku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Zeleninový vývar - zeleninu v tekuté formě milují všichni Vývar je grunt! Články z

Komentáře k receptu: Řepná polévka s křenem

Komentáře

  1. Silvik   04.11.2013 | 22:20 | reagovat |

    Tuto polévku máme velice rádi, a vaříme ji často.
    Rozdíl dělám pouze v začátku, že osmaženou cibulku zapráším hladkou moukou, a míchám, aby vznikla voňavá jíška, pak zaleji vývarem, přidám zeleninu a vařím.
    Příště zkusíme přidat ten křen, to je zajímavý nápad. Děkuji.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních Nejdřív málem zemřela při výslechu, potom v mlátičce a nakonec při povodních
Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne! Proměna jídelny: Kombinace starého nábytku a moderních prvků vás nadchne!
Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit Chat: Věčné problémy s pletí? Ptejte se odbornice, jak s nimi zatočit
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web