Autor:

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Střední
Porce: 6
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře (větší)
1,4 kg
Sůl  
Pepř mletý  
Drcený kmín
dle chuti
 
Česnek 2 stroužek
Rohlík
starší
2 ks
Mléko
1-1,5dl na zvlhčení rohlíků
 
Vejce 1 ks
Čerstvé houby
nebo mražené,povařené
200 g
Máslo
do pekáčku
80 g
Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z hub, Drůbeží

Nádivka:

Rohlíky si pokrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme mlékem. Pokrájené houby osolíme, opepříme, okmínujeme (nebo použijeme jiné koření), smícháme s rozetřeným česnekem a vejcem. Navlhčené rohlíky smícháme s houbovou směsí. Takto připravenou nádivku navršíme podélně doprostřed kuřecího plátu (kůží položenou na stole), který jsme před tím nasolili.

Pak obě strany přehneme přes nádivku, konce lehce vmáčkneme dovnitř rolády a provázkem celou roládu ovážeme - zpevníme (i podélně), aby nám držela tvar a nádivka nevylézala.

Takto připravenou roládu přeneseme do pekáčku vytřeného máslem, podlijeme troškou vody a dáme péct do předehřáté trouby. Pečeme prvních 15 minut přikryté alobalem a né z prudka, aby nepraskla. Pak odkryjeme a dopečeme dozlatova při občasném podlití a přelití výpekem.

Vykoštění kuřete:

Kuře potřebujeme mít větší proto, aby se nám dobře vykošťovalo a dal se z něj udělat větší a silnější plát. Podrobný a názorný postup vykošťování kuřete najdete na netu, při zadání :,,vykoštění kuřete,, ,proto si myslím, že napsaný postup by byl zbytečný.
Když jsem se to naučil já, tak to zvládnete také :-). Lepší je to vidět, fotky do galerie přidám.

Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem...nebo studenou s pečivem a zeleninovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1
Maso plné bylinek Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Komentáře

  1. Ufouni   09.08.2011 | 18:59 | reagovat |

    Tuhle dobrotu děláme zítra už podruhé a česneku dáme teď víc :-P :-) .

  2. Vendula   04.05.2011 | 8:57 | reagovat |

    Nedělala jsem roládu, ale naplnila jsem celé kuře. Bylo to vynikající a všichni jsme si pochutnali. Přidala jsem ještě špetku muškátového ořišku, doporučuji :-)) .

  3. Kateřina   11.01.2011 | 9:41 | reagovat |

    Hříbková je nejlepší,je to krásně voňavé.

  4. recepty73   27.10.2010 | 18:00 | reagovat |

    Fotky s houbovou nádivkou jsem někde probendil :'( ,tak jsem musel nahrát s jinou nádivkou :-S ,postup ale zůstává stejný ;-) .
    Když kuře odkošťujeme,tak neřežeme,spíš odškrabujeme!
    Před pečením nezapomeňte osolit ;-) :-\

    1. recepty73   27.10.2010 | 18:06 | reagovat |

      ...foto u receptu je originál recept!!!-tu mám 3x :-D :-D :-D

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web