Autor:

Apple pie

Střední
Těsto
Hrubá mouka 300 g
Prášek do pečiva 1 lžička
Hera 150 g
Voda
40-50
50 ml
Náplň
Jablka 900 g
Voda 15 ml
Cukr 50 g
Citronová kůra  
Skořice  
Hřebíček
Apple pie

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Mouku smícháme s práškem do pečiva, rozstrouhanou Herou a vodou a vytvoříme tužší, křehké těsto. Můžeme nechat chvíli odpočinout v lednici a mezitím si připravit náplň.

Jablka nakrájíme na menší kousky dáme do hrnce s vodou, cukrem a citronovou kůrou, přidáme hřebíček a celou skořici a vše povaříme za stálého míchání 10 minut. Necháme zchladnout a opět vezmeme těsto, které rozdělíme na dvě části.

Těsto vyválíme, formou si označíme velikost kola a pak vykrojíme a opatrně přendáme. Proužek těsta vyválíme na malý váleček a uděláme okolo placky zvýšený okraj asi 2 cm.

Jablečnou náplň z které vyndáme hřebíčky a skořici stejnoměrně rozporostřeme do formy a přikryjeme plackou z druhé poloviny těsta utěsníme, aby nikde nebyla mezera. Pečeme v předehřáté troubě cca 25-30 minut. Po upečení můžeme posypat moučkovým cukrem s skořicí.

Tento recept je z Anglie, je velmi rychlý a téměř dietní.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1
Reklama
Pomerančové madlenky v čokoládě Lahodné čokoládové potěšení. Vyzkoušejte skvělé delikatesy! Články z

Komentáře k receptu: Apple pie

Komentáře

  1. tre   26.04.2013 | 18:48 | reagovat |

    recept se zdá dobrý jen kdyz se trha staci udelat silnejsi vrstvu jediné co mi tu chybí je jak dlouho se pece to je docela nedostatek pro ty co nemají skušenost ale jinak O.K. :-)

  2. Tess   22.08.2011 | 16:51 | reagovat |

    pravy americky je lepsi ale mnohem slozitejsi ale stoji za to

  3. KIKI   31.07.2011 | 22:32 | reagovat |

    já nechci nic řikat, ale zdá se mi, že je to hodně blbě popsané...nevím jak mají ty jablka vypadat...mají být "rozblemclé" nebo v celku? nevím jestli se mi to povedlo :-(

  4. Gabriela.La   24.07.2011 | 14:28 | reagovat |

    Pekla jsem už několikrát, a protože není tak moc sladký, tak nám moc chutnal. A kdo má rád sladší, tak doporučuji dozdobit domácí šlehačkou - prostě jednička!

  5. Simča Sládková   04.09.2010 | 12:16 | reagovat |

    Hanči - psala jsem to také o příspěvek níž - z čerstvě udělaného těsta se to hrozně trhalo, doporučuji si těsto udělat den předem a bude to OK. Simča

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web