Argument pro ředkvičky

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 5
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: SKSandy

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      svazek ředkvička
    • 1
      ks cibule
    • čínské zelí místo něj může být 1 vejce
    • máslo
    • voda
    • sůl
    • mletý kmín
    • bazalka
    • petrželová nať
  • Příloha:
    • chleba nejlépe

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Cibulku nakrájíme nadrobno, ředkvičky cca na 3 mm plátky, zelí nakrájíme na kousíčky. Na vyšší pánvi - může být WOK - rozpustíme máslo, přidáme cibulku, jakmile zesklovatí, přidáme ředkvičky. Lehce podlijeme vodou. Osolíme. Přidáme mletý kmín, bazalku a petrželovou nať. Vše dle chuti. Promícháme a necháme chviličku dusit. Přidáme zelí, je-li potřeba, ještě podlijeme, promícháme, necháme chvíli prohřát. Případnou přebytečnou vodu slijeme. Ihned podáváme nejlépe s chlebem, ale hodí se i brambory.
2
Kdo by místo zelí chtěl použít vejce, přidá jej celé do pánve, až jsou ředkvičky měkčí, promíchá a ještě chvíli povaří.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • SKSandy
    SKSandy |

    5. 4. 2013 22:25

    určitě i s těmi vajíčky to lze, já je jen nejím, takže :-)

  • Gábina H
    Gábina H |

    15. 11. 2010 20:42

    ne kecam to bylo nan neco jinyho bylo to pekne hnusny

  • Gábina H
    Gábina H |

    2. 4. 2009 10:25

    Dělala jsem něco podobného, k ředkvičkám jsem přidala pórek a žampiony, bylo to výborné. Pak jsem taky zkoušela jen ředkvičky s míchanými vejci a to bylo taky skvělé.