Autor:

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Střední
Ingredience
Marsmallow
Bonbony JoJo
 
Citronová šťáva  
Moučkový cukr  
Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Celý sáček bonbónů vysypeme na talíř, přidáme 3 lžíce citrónové šťávy a vložíme do mikrovlnky na plný výkon zhruba na 30 vteřin, zkrátka než se roztopí.

Po vyjmutí začneme přidávat moučkový cukr (ze začátku to chce pevné nervy, protože se hodně lepí, ale výsledek stojí za to), dokud se nevytvoří vláčné těsto, které je pružné a bezvadně nahradí marcipánovou hmotu.Tvoříme dle fantazie - růžičky, postavičky atd. Potahujeme dorty...

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Muffiny s malinami Muffiny sladké & slané Články z

Komentáře k receptu: Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Komentáře

  1. Veronika   22.03.2014 | 9:10 | reagovat |

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, dává se pod tuto hmotu krém..? V komentářích tady čtu, že se nemá ráda s ničím tekutým.. :/

  2. Zuza   17.10.2013 | 23:22 | reagovat |

    Hmotu jsem zkoušela poprvé z jojo bonbonů, dělala jsem růžičky, srdíčka a super, dneska jsem dělala dort a koupila jsem bílé marshmallow od harribo a hmota byla moc pěkná, krásně se válela i potahovala, dort vypadal moc hezky, sice mi přišlo, že na tom krému to trošku jakoby teče, ale po pár hodinách se na něm začaly dělat bubliny a přijde mi, že jich je čímdál tím víc, dort mám zítra večer předávat, tak se hrozím toho, jak bude vypadat, nevíte někdo čím to může být? Podle rad z internetu jsem růžičky a další přilepovala alkoholem (rumem). Nevím, jestli ji ještě někdy použiju.

    1. Maruš   13.11.2013 | 19:19 | reagovat |

      Ahoj, tak podle mých zkušeností, vím, že si udělala stejnou chybu jako já na začátku, takhle hmota se totiž nemá ráda s čímkoli tekutým, mě se stalo, že jsem dort potřela marmeládou a do druhého dme se mi skoro roztekla potahovací hmota, no hrůza, takže podle mých zkušeností to chce hlavně sucho a chlad a taky raději to nepotahovat moc dopředu, hmota vydrží i chvíli v lednici (přijde mi to však zbytečné, když je připravená během chvilky), jsme přece všechny šikovné a rozválet těsto netrvá tak dlouho, takže by to mělo jít i těsně před předáním ;-)

    2. Niki V.   11.06.2014 | 20:02 | reagovat |

      Všechny potahovky se mají dávat na máslový krém( ať už jíškový, s pudinkem nebo jen s cukrem), dají-li se na krém s tvarohem, jogurtem nebo zakysanou smetanou - potečou jak psala Zuza. Když chcete odlehčený dort, dejte odlehčený krém jen mezi korpusy, ale potom celý dort potřete poctivě máslovým krémem a nic "téct" nebude. Dělám tak vždy a dort mně vydrží v lednici i několik dní beze změny. :-)

  3. Olizka   13.09.2013 | 13:08 | reagovat |

    Muzu se zeptat, jak je to s mnozstvim? kolik toho mam z jednoho balicku bonbonu? potrebuju potáhnout vetsi dort a ozdobit.
    Dekuji za odpoved

  4. Donatella349   29.05.2013 | 13:11 | reagovat |

    a ked som ten fondán robila aby sa podobal skutocnemu tak som tam pridala ar kvapiek mandlovej esencie a malo to chut a v vonu skutocneho mandloveho fondanu :-)

  5. Lenka   18.05.2012 | 18:00 | reagovat |

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se s touto hmotou dá pracovat stejně, jako s marcipánem (dělat figurky, potahovat dort)a zda je chutná dobře.
    Předem děkuji za odpověď :-)

1 2 3 4 5 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web