Autor:

Hovězí šuej ču

45 minut PT0H45M
Snadné
Porce: 2
Ingredience
Hovězí maso
nešlachovité
200 g
Jasmínová rýže 1 hrnek
Pekingské zelí
možno nahradit i obyčejným zelím
 
Červený vinný ocet
asi není v původní receptuře, ale hodí se tam.
1 lžička
Tmavá sojová omáčka
pokud možno, zkuste použít pravou u vietnamců/ číňanu
2 lžička
Pasta - feferonková
Zančka ADY- kupuji v globusu- je spíše slaná, než pálivá.
1 lžička
Solamyl (bramborový škrob)
na obalení
5 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Olej
na osmažení
 
Hovězí vývar 400 ml
Hovězí šuej ču

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy

Nejdříve si dám vařit rýži- jasmínovou výhradně v rýžovaru.
Cca půlku pekingského zelí nakrájím na proužky a dám na pár minutek povařit, jen malinko osolit. Hovězí maso nakrájím na tenké plátky ( max 0,5cm), udělám kostičky max 4×4 cm a obalím solamylu, klidně více, alespoň nebude třeba omáčku dohušťovat.
Na rozpálenou pánev (ideálně hluboká wok) s olejem hodím osmahnout maso, bude se lepit, ale to nevadí. po cca 3 minutkách, zaliji vývarem, přidám sůl, pepř, veškeré omáčky, chilli i balsamico a nechám provažit.
Mezitím si sliji zelí, nechám odkapat a vložím na dno skleněné misky. Rýže už bude asi také hotová, tak hrnec přepnu pouze na udržování teploty..

Ochutnám omáčku u masa- chuť by měla být velmi výrazná- kyselo-slano pálivá. Popravdě, když jsem to jedla poprvé v restauraci, tak jsem si řekla, že už to nikdy jíst nechci, ale cca po 14 dnech se mi ta chuť rozležela v hlavě a tak jsem to doma zkoušela tolikrát, až se mi povedlo něco podobného vytvořit doma a miluji to.

Pokud jsme s chutí spokojení nalijeme maso a omáčku do misky na zelí a podáváme s jasmínovou rýží.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
5
1 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 5 (hodnoceno 1x)
Tomatové velouté Sváteční pohoštění Články z

Komentáře k receptu: Hovězí šuej ču

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web