Hovězí na mrkvi s rozmarýnem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 8
neuvedeno
4
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí maso dle chuti: zadní, kližka, přední... cca
    • 200
      g mrkev cca
    • 30
      g špek
    • olej
    • 1
      ks cibule velká
    • 50
      g rajský protlak
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička rozmarýn necelá
    • hladká mouka
    • vepřový vývar nebo bujon

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje necháme osmažit pokrájenou cibuli a špek. Pak přidáme na kostky pokrájené (nebo plátky), osolené, opepřené a moukou zaprášené maso, které osmažíme za občasného promíchání dozlatova.
2
Ke konci smažení přidáme krátce osmahnout i protlak s rozmarýnem. Vše zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
3
Před koncem vaření přidáme na kolečka nebo kostičky očištěnou pokrájenou mrkev, aby se nám také uvařila. Mrkev nevaříme příliš doměkka, měla zůstat na skus.
4
V malém množství studené vody rozmícháme trochu hladké mouky a omáčku zahustíme dle potřeby, necháme krátce provařit a ještě dle chuti opepříme nebo dosolíme.
5
Podáváme s knedlíkem, rýží, těstovinami.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Renáta
    Renáta |

    13. 11. 2016 12:03

    Děkuji za senzační recept, oběd byl dokonalý.

  • Emilie Janu
    Emilie Janu |

    3. 2. 2016 18:50

    Vynikajici, neni co vytknout.

  • recepty73
    recepty73 |

    14. 3. 2014 11:54

    ...taky přidávám, ale v jiném receptu ;-)

  • MJG
    MJG |

    14. 3. 2014 11:48

    Zkuste pri duseni cast vyvaru nahradit cervenym vinem, to bude teprve dobrota. <3

  • mrrotvík
    mrrotvík |

    17. 2. 2014 08:11

    Výborné, určitě znovu uvařím ;-)