Cuketa z trouby

Hodnocení:

Moje:

-
3
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • olej
    • 150
      g anglická slanina nebo moravská, vahalova...
    • 4
      ks jarní cibulka
    • 2
      stroužek česnek
    • 350
      g cuketa mladá
    • 1,5
      ks rohlík - starší, nastrouhaný nebo drobně natrhaný
    • 120
      g sýr - Gouda, Eidam...
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • pepř mletý
    • tuk - zapékací mísu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pánvi s troškou oleje necháme zesklovatět pokrájenou bílou část cibulek s pokrájenou slaninou a nasekaným česnekem. Směs pak necháme vychladnout , osolíme, opepříme a smícháme s ní zakysanou smetanu a vejce.
2
Do mísy dáme drobně pokrájenou cuketu, nastrouhané starší bílé pečivo, sýr a nať z cibulek. Vše promícháme, přidáme smetanovou směs, dobře promícháme, nandáme do připravené zapékací mísy a dáme péct na 180 stupňů dozlatova.
3
Podáváme s bramborovou nebo zeleninovou přílohou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    22. 7. 2016 09:16

    Mňamka to byla :-*

  • Láchová
    Láchová |

    8. 3. 2016 14:14

    Bylo to výborné a téměř bez námahy. :-)

  • Zuzka
    Zuzka |

    20. 1. 2016 07:49

    Výborná večeře! Děkuji za recept :)

  • Dana
    Dana |

    19. 8. 2014 10:47

    Musela jsem jí dnes udělat znova a rovnou na velký pekáč, protože nám minule ohromě chutnala a litovala jsem, že jsem jí měla jentaktak k bramborám. Tentokrát jsem se s ní ale nekrájela na pidikousky a rovnou jí nastrouhala. Je vynikající a vřele doporučuji.