Květáková polévka II.

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 10
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: J.Tereza

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks květák malý
    • 5
      ks brambory
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce mletá paprika
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks petrželová nať

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na růžičky rozebraný květák vaříme v osolené vodě asi 10 minut, potom přidáme na kostky nakrájené brambory, okořeníme, přidáme lžičku kmínu a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Na oleji opražíme cibuli, přidáme mouku, krátce opražíme, vsypeme papriku a zalejeme sklenicí studené vody. Rozvaříme a vlejeme do polévky.
2
Hotovou polévku ještě 5 minut povaříme a na talíři posypeme sekanou petrželovou natí.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ingrid
    Ingrid |

    18. 1. 2014 09:13

    Vy nejste normalni.

  • Bob z Brd
    Bob z Brd |

    16. 4. 2012 19:19

    Přidat komentář PŘIDAT PŘÍSPĚVEK Komentáře Bob z Brd 16.04.2012 | 17:27 | reagovat | závadný Aby to nebylo tak dietní,cibulku jsem dělal na sádle a přidal jsem tam ještě špek!Papriku jsem dal i pálivou (1:1). Použil jsem i listy,jsou dobré (ty vnější jsem olámal a použil jenom vnitřní)! Mňam! S mými změnami to bylo za 1 Foto jsem - bohužel - nestačil udělat.Polévka zmizela v našich žaludcích rychlostí blesku.

  • Bob z Brd
    Bob z Brd |

    16. 4. 2012 17:27

    Aby to nebylo tak dietní,cibulku jsem dělal na sádle a přidal jsem tam ještě špek!Papriku jsem dal i pálivou (1:1). Použil jsem i listy,jsou dobré (ty vnější jsem olámal a použil jenom vnitřní)! Mňam!

  • Hanka
    Hanka |

    13. 10. 2010 02:29

    Jednim slovem "vynikajici"...Dekuji za recept,je to opravdu rychla a vyborna polevka,davam za 1* :-))

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    15. 1. 2008 10:36

    Dievčatá, nehádajme sa kvôli polievke. Aj karfiolovú polievku robím niekedy podľa tohto receptu, inokedy orestujem na oleji cibuľu, pridám mletú papriku, zalejem vodou, vložím ružičky karfiolu, po 5 min na kocky narezané zemiaky, osolím, okorením, uvarím, navrch petržlenovú vňať. Niekedy pridám kukuricu, inokedy niečo iné, proste vyrobím polievky podľa chuti. Tak prečo sa hádať.

  • Anonym
    Anonym |

    15. 1. 2008 08:46

    Milá Daniello O., až budete příště zase posuzovat zbytečnost nějakého příspěvku, napřed si ho přečtěte, vyvarujete se tím možná zbytečnosti vašeho vlastního příspěvku. S vámi zmiňovanou cikánskou polévkou nemá totiž můj příspěvek absolutně niíc společného.

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    15. 1. 2008 06:53

    Daniello, myslím, že když jste do polévky přidala kari, mrkev a místo oleje máslo, tak že už to byl taky jiný recept, tak nechápu, proč napadáte komentář anonyma.Ani ten Váš poslední komentář nám opravdu nic nového nepřinesl. Takže taky zbytečný.

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    15. 1. 2008 04:55

    Terezko, mas pravdu, to co nam radi Anonym je recept na uplne jinou polevku. Je zde vlozen jiz dlouhou dobu pod nazvem Cikanska polevka, takze nic noveho a zase jeden zbytecny komentar.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    14. 1. 2008 18:08

    Anonym, máš pravdu, dá sa pridať aj paradajka aj paprika, ale to už bude zase iná polievka, však ?

  • Anonym
    Anonym |

    14. 1. 2008 01:45

    Olej? Mouka? K čemu? A tu papriku - když tak pokrájet kousek šťavnaté červené papriky, nebo rajčáítka

  • Daniella O.
    Daniella O. |

    13. 1. 2008 15:59

    Vynikajici polevka. Delala jsem s kari, tak jsem pro barvicku pridala jemne nastrouhanou mrkev a misto oleje pouzila maslo. Polevka byla vyborna a vubec nepotrebovala umele dochucovat. Terezko, skvely recept.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    5. 11. 2007 14:06

    Dievčatá, polievka je dobrá aj vtedy, ak namiesto papriky dáte kari. Kto má kari rád, samozrejme...

  • olga stefanova
    olga stefanova |

    5. 11. 2007 09:28

    zkuste misto papriky trochu muskatoveho kvetu

  • Petra K.
    Petra K. |

    4. 11. 2007 15:41

    Dnes jsem ji dělala a byla moc dobrá!!! Jen jsem pro zjednodušení taky udělala nejdřív jíšku, pak přidala vodu, rozkvedlala a pak brambory, květák, kostka zelen.bujonu. Na dochucení podravku.

  • R.oman pokorný
    R.oman pokorný |

    28. 10. 2007 06:26

    Jednoduché, moc dobré. Ať žije květák, brambory, má žena na cestách a tenhle recept. :)

  • Pavla R.
    Pavla R. |

    7. 7. 2007 20:44

    Polévkabyla výborná. Mně i příteli moc chutnala.

  • Zuzana Špániková
    Zuzana Špániková |

    14. 5. 2007 11:20

    je vynikající, dávám za 1 :-)

  • Barbora Pospichalova
    Barbora Pospichalova |

    9. 4. 2007 14:38

    Tak tahle polevka je vyborna sem jako au-pair na Mallorce a velice chutnala sekymu to je spanel musim ju moc pochvalit opravdu moc vyborna.

  • wenuna
    wenuna |

    9. 2. 2007 16:42

    Právě ji děláme, našel jsem ji tady, tak jsme s manželkou zvědaví. Ale květák milujeme, takze už víme, že dobrá bude :-)) Mějte se holky :-)

  • Eva P.
    Eva P. |

    21. 11. 2006 19:06

    Vyborna ! Tuhle klasickou kvetakovku jsem delavala, ale ta paprika tam je vytecna zmena ! I mym malym detem moc chutnala. Hodne brzy zopakuju.

  • Jana
    Jana |

    17. 9. 2006 08:54

    Já bych vyměnila olej za máslo.Jinak tuhle polévku vařím,ale obráceně,tj.nejdřív udělám máslovou jíšku,pak přidám vodu,do ní brambory a květák,majoránku,sůl a na závěr sekanou petrželku.Můžete přidat i polévkové koření tekuté,podle chuti.Polévka je rychlá a dobrá.

  • Pavla Jedličková
    Pavla Jedličková |

    16. 9. 2006 12:50

    Moc dobrá polévka, manželovi moc chutnala. S paprikou nezvik ale změna je život. Určitě doporučím tento recept.