Křupavé cibulové kroužky

moje hodnocení:

2,7

hodnotilo: 3
25 minut
4
porce
neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 250
      ml podmáslí
    • 1
      ks vejce velké, nejlépe bio
    • 2
      lžíce petržel hladkolistá, jemně posekaná
    • sůl
    • olej na hluboké smažení
    • 4
      ks cibule velké, pokrájené na zhruba 1,5cm plátky a rozdělené na kroužky
    • majonéza křenová, k podávání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve vyšší pánvi nebo kastrůlku, a když je horký, po jednom namáčejte cibulové kroužky v těstíčku a hned smažte, až budou zlatohnědé
2
a křupavé. Nechte na kuchyňském papíru odsát tuk. Podávejte s křenovou majonézou, jako přílohu k masům, s bramborovou kaší nebo jako chuťovku. Tip: Místo běžného křenu můžete do majonézy použít ostrou japonskou křenovou pastu wasabi.
Zařazení: Chuťovky Slané

Komentáře k receptu

  • Michal
    Michal |

    15. 7. 2014 17:19

    Ahoj, taky posílám recept na cibulové kroužky 8-) :-) http://bisongrass.cz/jidlocibulovekrouzky.htm

  • Macek
    Macek |

    22. 10. 2011 18:05

    Tak proč se k tomu vyjadřuješ? :-X

  • sissa
    sissa |

    22. 2. 2011 16:58

    vyzkoušela jsem <:-) a musím uznat , že se nejedná o normální suchou verzi... Výborné a všem doporučuji :-) ;-)

  • Anonymous
    Anonymous |

    15. 2. 2011 12:37

    moc chutne.

  • Katull
    Katull |

    12. 2. 2011 16:44

    Cibuli moc nemusím, leda že by tam byla až tolika dokřupava že by se mi tam ta chuť ztrácela. . .

  • filip
    filip |

    31. 1. 2011 11:18

    :-P di te do pici