Autor:

Hovězí Stroganov II.

Střední
Ingredience
Hovězí svíčková
nebo roštěnec
600 g
Cibule 1 ks
Žampiony 200 g
Máslo 4 lžíce
Hladká mouka 2 lžíce
Smetana 200 ml
Hořčice 1 lžička
Rajský protlak 2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Hovězí Stroganov II.

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí

Maso nakrájíme na nudličky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a dáme na 2 hodiny odležet. Potom maso poprášíme moukou, vložíme na cibulku osmahnutou na másle a prudce opečeme.

Přidáme na plátky nakrájené žampióny, rajčatový protlak, hořčici, směs osmahneme, zalijeme smetanou, podle chuti opepříme a osolíme, promícháme a povaříme.

Podáváme s dušenou rýží, smaženými bramborovými hranolky nebo s brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 12 x
2
3.92 12 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2 (hodnoceno 12x)
Lahodná dámská jízda Lahodná dámská jízda Články z

Komentáře k receptu: Hovězí Stroganov II.

Komentáře

  1. a-lan   09.07.2016 | 12:36 | reagovat | závadný

    Výborný návod, jen musíte postupovat přesně dle něj. Maso nakrájejte na nudličky a každou (!) musíte jemně naklepat. Hi Hi !!! :-D

  2. Celtiana   27.08.2015 | 22:35 | reagovat | závadný

    Trošku jsem si recept poupravila v dávkování surovin (ale to dělám téměř se vším) a musím říct, že to nemělo chybu. Jako přílohu jsme měli hranolky na přání manžela. Fakt super, chutnalo. <3

  3. Chabrová   31.01.2014 | 18:14 | reagovat | závadný

    Tohle taky není to, za co se vydává a fotka je taky o ničem, protože, kdyby tam dali protlak, tak z toho nebude hovězí na smetaně, ale něco jako guláš.

  4. Mortymer   31.01.2014 | 17:58 | reagovat | závadný

    Koukněte na Jameiho Olivera. Jak to dělá. Maso na centimetrové plátky a na pánvi smažit na 2 lžících oleje cca 2 minuty. Žádné dušení ani dlouhé vaření. A Věro, ne smetanou, ale bílý jogurt a kapku mléka. :-)

  5. mmm   03.01.2014 | 13:13 | reagovat | závadný

    Koukám, že tady málokdo pochopil, že "stroganov" není "hovězí na žampiónech" - první je minutková příprava masa (a to nejde z každého masa), druhé je dušení - výsledek jsou dvě úplně jiná jídla! Ale nedivím se - pokud bych to nikdy nejedl, tak jak to má být, taky bych to asi nevěděl.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web