Lovecké řízky

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      vepřové maso
    • 250
      g čerstvé žampiony na plátky
    • 100
      g slanina na jemno pokrájená
    • 1
      ks cibule středně velká, pokrájená na tenká kolečka
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžička pálivá paprika mletá
    • 1
      kelímek smetana
    • olej
    • 1
      ks instantní jíška

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme, vložíme na rozpálený olej a opékáme do měkka, poté vyjmeme.
2
Do výpeku vsypeme žampiony, cibuli a slaninu a opékáme do zlatova, pak vlijeme smetanu, okořeníme mletou paprikou, necháme chvilku povařit a zahustíme (velmi vhodná je hotová instantní jíška).
3
Když je omáčka hotová, vložíme ještě jednou řízky a necháme prohřát.
4
Podáváme s vařeným bramborem.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Monika.7
    Monika.7 |

    4. 1. 2013 20:01

    Vcera jsem varila a cela rodina si moc pochutnala. Hned jsem si recept poznamenala a brzy ho zas uvarim.

  • Klárka
    Klárka |

    18. 8. 2012 20:03

    To přece nevadí, podstatné je, že je tam maso, houby, smetana a tak dále. Ale svým způsobem máte pravdu, u některých receptů fotky nesedí po uvaření ani náhodou :-|

  • Vlasta
    Vlasta |

    24. 1. 2012 13:48

    Ta foto nesouhlasí s textem (řízky). Jsou tam jenom kousíčky masa! Dobrý recept, ale ne s vařeným bramborem!!!

  • Jaskovcova
    Jaskovcova |

    4. 8. 2011 11:13

    Moc dobré .

  • Šárka Rudlová
    Šárka Rudlová |

    19. 1. 2009 15:40

    Taky dělám, jen ještě přidávám na řízky sýr a šunky a slaninu do výpeku nedávám. Je to moc dobré i s americkými bramborami.

  • radek
    radek |

    1. 4. 2007 18:49

    právě jsme dojedli toto úžasné jídlo. děkuji, jistě se zařadí do repertoáru pokrmů. pouze jsem ho rozšířil o žlutou papriku, co jsem měl v lednici. příště to chci zkusit s americkými bramborami. Dávám 1.