Hovězí steak na pepři s přelivem (omáčkou)

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks hovězí maso
    • 2
      lžíce olej
    • pepř mletý :čerstvě mletý nebo drcený
    • sůl
    • 250
      ml smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Steaky jemně naklepeme, abychom nenarušili jejich strukturu (stačí pouze klouby rukou). Dobře posypeme pepřem. Nesolíme! Olej rozehřejeme na těžké, nejlépe litinové nebo grilovací pánvi.
2
**RARE STEAK** (krvavý): Steaky zprudka opečeme z obou stran (z každé asi 2 minuty).
3
**MEDIUM STEAK** (středně propečený): Po první minutě prudkého smažení plamen zmírníme a maso dopékáme 2 minuty po obou stranách.
4
**WELL DONE** (propečené): Steaky opékáme 5 minut po obou stranách,během pečení postupně snižujeme plamen.
5
Při obracení v žádném případě nenapichujeme steaky na vidličku, aby nevytekla šťáva. Hotové steaky vyjmeme, osolíme, necháme na teplém místě a doděláme omáčku.
6
Výpek z pánve zalijeme smetanou, osolíme a můžeme přidat i mletý pepř. Krátce povaříme, aby omáčka zhoustla. Hotovou omáčkou pak pepřové steaky na talíři přelijeme.
7
Pokud chceme omáčce dodat výraznější chuť, přidáme do pánve vysmažit i kousek uzeného špeku.
8
Na steaky můžeme použít nejen zadní hovězí, ale i přední. S výběrem nám poradí každý dobrý řezník.
9
Podáváme s bramborovou přílohou, například s rozpečenými bylinkovými bramborami.
Zařazení: Maso Hovězí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • hobit
    hobit |

    29. 12. 2016 14:09

    jenom barbar :-S

  • Marcela
    Marcela |

    6. 12. 2016 05:48

    Připraveno včera manželovi s láskou. Děkuji, bylo to výborné.

  • Marcela
    Marcela |

    6. 12. 2016 05:47

    Připraveno včera manželovi s láskou. Děkuji, bylo to výborné.

  • Lenny
    Lenny |

    10. 10. 2016 13:55

    Mam kamarada kuchare a ten dela ty nejlepsi steaky na svete a s peprovou omackou a domacima hranolkama :-* OYes

  • sakumprásk
    sakumprásk |

    15. 6. 2016 07:48

    chrocht chrocht, nebe v hubě :-D

  • Elis
    Elis |

    5. 2. 2016 14:42

    Skvělé <3 To nemělo jedinou chybičku :-))

  • Iva Kočárková
    Iva Kočárková |

    10. 10. 2015 17:18

    Moje první dva bifteky dopadly nad očekávání, děkuji za recpet.

  • Honza
    Honza |

    16. 5. 2015 20:45

    SUPER 8-)

  • Věra Šarbochová
    Věra Šarbochová |

    23. 5. 2014 14:00

    Tohle je přesně to co jsem hledala.Já tedy žádnou krev co teče z masa nesnesu,takže jsem propekla maso důkladně a bylo to perfektní a rychlé.Děkuji.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    23. 11. 2013 15:51

    Popis přípravy steaku je dobrý, pepřová omáčka je trochu zjednodušené verze, určitě se s tím dá více vyhrát (brandy, flambování, nakládaný zelený pepř).

  • Gréta
    Gréta |

    3. 11. 2013 08:25

    Kdo to naklepává? :-)