Autor:

Hovězí s prosciuttem a hořčicovou brandy omáčkou

40 minut PT0H40M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Prosciutto 4 plátek
Hovězí maso
může být biftek, roštěná, panenka (1 steak 200g)
800 g
Extra panenský olivový olej  
Brandy 60 ml
Celozrnné hořčice 2 lžíce
Smetana ke šlehání 60 ml
Brambory  
Zakysaná smetana 125 g
Pažitka  
Hovězí s prosciuttem a hořčicovou brandy omáčkou

Postup přípravy:

Zařazení: Maso

Krok 1:
Obalte každý steak plátkem prosciutta. Rozehřjte si olej na vysokou teplotu. Steaky opepříme a opékáme z každé strany 3-4 minuty (nebo jak máme radi). Sundáme z pánve na talíř a přikryjeme dalším talířem, aby v masu zůstala šťáva.

Krok 2:
Do výpeku přilijeme brandy a přivedeme k varu, poté snížíme teplotu, přidáme hořčici a smetanu. Až začne omáčka houstnout (tak za 2-3 minuty), sundáme z ohně.

Krok 3:
Mezitím si uvaříme brambory. Slijeme a spolu se zakysanou smetanou rozmačkáme do hladka - ochutíme pažitkou, solí a pepřem.

Servírujeme s hráškem nebo fazolkami.

Dobrou chuť.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Hovězí s prosciuttem a hořčicovou brandy omáčkou

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete Nehubnete? Můžete si za to sama! Výmluvy, na které už to neuhrajete
Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů! Dcera Dády a Felixe Slováčka o tom, jak prožívá rozvod svých rodičů!
Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách! Tento týden v Ulici: Adriana vyhodí Eddieho z Coolny a znovu sáhne po drogách!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web