Hovězí s kapustičkami

Hodnocení:

Moje:

-
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g hovězí kližka nebo pupek, roštěná...
    • 500
      g růžičková kapusta
    • 2
      ks cibule větší
    • 50
      g špek nebo slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • bylinky dle chuti: tymián, rozmarýn, majoránka - čerstvé nebo sušené
    • 4
      stroužek česnek 3 -
    • 700
      ml vývar cca
    • hladká mouka nebo jíška na zahuštění

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pokrájené cibule osmažíme dorůžova s drobně pokrájeným špekem (nebo na oleji). Maso pokrájené na kostky osolíme a opepříme a přidáme k cibuli se špekem. K osmaženému masu přidáme krátce osmažit i nasekaný česnek a na závěr přidáme bylinky dle vlastního výběru, které v mase za stálého míchání necháme provonět. Pak vše zalijeme vývarem, promícháme a dusíme do změknutí masa, za občasného promíchání a podlití dle potřeby. Když je maso měkké, přisypeme očištěné kuličky růžičkové kapusty, pokud jsou větší, tak je ještě přepůlíme a dovaříme kapustičky s masem al dente (na skus). Na závěr omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce studené vody nebo jíškou, provaříme, případně ještě dochutíme solí, pepřem nebo česnekem.
2
Podáváme s rýží, bramborem, knedlíkem, těstovinami.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Svatková
    Svatková |

    2. 12. 2016 17:04

    Skvělé a díky kapustičkám i docela syté, což je pro mne nový poznatek, že se dá kapustiček i pořádně nacpat :))