Autor:

Batátové bramboráky

Snadné
Porce: 2
Ingredience
Batáty
- oloupané, nastrouhané
400 g
Vejce 3 ks
Hladká mouka 1,5 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka 1 lžíce
Česnek 4 stroužek
Olej
na smažení
 
Ubrousek  
Batátové bramboráky

Postup přípravy:

Očištěné batáty nastrouháme, lze strouhat najemno i nahrubo. Brambory vzhledem k nasládlé chuti kořeníme více než klasické brambory na bramboráky, ale kdo raději jemnější chuť, tak nepřidává nic víc než obvykle.

Nastrouhané batáty zaprášíme moukou, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, strouhaný česnek, rozšlehaná vejce a dobře promícháme. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova menší placičky, které pokládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Pak ihned podáváme.

Pro obměnu můžeme k nastrouhaným bramborám přidat strouhaný sýr, slaninu, pár lžiček zakysané smetany + vejce navíc, nebo do směsi přidat kari koření či nasekané bylinky dle chuti.

Lze použít i jako přílohu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
4.86 7 5 1
Dort Red Velvet Dárek pro maminku: Dort Red Velvet Články z

Komentáře k receptu: Batátové bramboráky

Komentáře

  1. Tomáš   07.01.2017 | 22:57 | reagovat |

    Jak na to aby se netrhaly a byly tak pěkně vybarvený jako na fotce? Víc oleje?
    Dík

  2. Mirka Putnarová   29.09.2016 | 8:27 | reagovat |

    Zbyl mi tu jeden velký batát a už jsem nevěděla co s ním. Nakonec jsem našla tuten recept a byl to super nápad. Bramboráky jsme už dlouho neměli, tak nám vyloženě bodli.

  3. Leona   09.10.2015 | 8:43 | reagovat |

    něco z batáty jsem zkusila včera poprvé a výborný :-* :-*

  4. Zuzka   22.02.2015 | 12:21 | reagovat |

    Byly vynikající. Dokonce mi přišly míň mastné než z brambor. Taky se mi líbí možnosti s obměnou, takže uvidím co příště zkusím. Díky za inspiraci.

  5. Irena Vojáčková   11.12.2014 | 20:10 | reagovat |

    Dobré a křupavé, někdy je zase usmažím :D

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web