Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5x
2+
4.4 5 Dršťková polévka z václavek 5 1
Autor:

Dršťková polévka z václavek

Střední
Ingredience
Václavky 1/2 kg
Cibule  
Olej  
Mletá paprika
sladká
 
Vývar
nebo ve vodě rozpuštěné 2 kostky masoxu
 
Polohrubá mouka  
Majoránka
nebo bazalka
 
Pepř mletý  
Sůl  
Dršťková polévka z václavek

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Větší kloboučky pokrájíme na proužky, menší celé dáme povařit asi čtvrt hodiny (musí se vařit), pak je opláchneme studenou vodou, aby zůstaly čisté bez šlemu.

Cibuli nakrájíme na hrubo, osmažíme na oleji do zlatova a přidáme papriku a houby. Zalijeme vlažným vývarem, přidáme majoránku, pepř a vaříme mírně 20 minut.

Mouku rozmícháme s trochou vody, nalijeme do polévky a za stálého míchání necháme přejít varem. Dochutíme dle potřeby solí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 5x)
Reklama
Jitrnice Domácí zabijačka. Recepty na skvělé pochoutky Články z

Komentáře k receptu: Dršťková polévka z václavek

Komentáře

  1. Jrnn   07.10.2013 | 13:54 | reagovat | závadný

    Majoranka az na konec preci...

  2. recepty73   17.10.2010 | 0:22 | reagovat | závadný

    No prostě BOMBA!!!

  3. stafl   07.10.2010 | 10:46 | reagovat | závadný

    Dělám a budu dělat dnes

  4. Hanka Jandová   07.10.2006 | 0:13 | reagovat | závadný

    není třeba vařit 15 minut, aby zmizel šlem z jakýchkoliv hub - veškeré houbÿ před dalším zpracováním dám do htrochy horké vody a počkách, až přejdou varem. naprosto to stačí! pak dál zpracovávám nebo zamrazuji.

    1. Martin   30.09.2013 | 11:36 | reagovat | závadný

      Hanko,

      Václavky vyžadují minimálně 20 minut tepelné úpravy jinak jsou toxické čili jedovaté, takže v tomto případě to není kvuli šlemu, ale kvuli odstranění jedu.

  5. Petr   03.10.2006 | 12:00 | reagovat | závadný

    Polévka je výborná,mamka tam přidala ještě maggi koření a trošku česneku.Chutnalo to skvěle!!!!!

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web