Víno z bezinek

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l bezinky plody
    • 2
      ks nové koření
    • pepř mletý a hřebíček
    • 0,5
      balíček droždí
    • 1
      kg cukr
    • 2
      l voda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čisté plody bezinek dáme do vody a povaříme i s kořením asi 1/4 hodiny. Necháme zchladnout a přidáme rozdrobené droždí, promícháme a necháme kvasit 3 dny (1x za den promícháme). Po třech dnech přecedíme do láhve, převážeme igelitem a necháme v klidu v teple uležet, až se víno vyčistí a bude mít "jiskru" (může to trvat i do vánoc). Pak víno stočíme do láhve a uložíme v chladu.
Zařazení: Nápoje Alkoholické
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hana
    Hana |

    13. 9. 2014 11:54

    https://www.caro.cz

  • Martin
    Martin |

    1. 12. 2013 11:09

    Ahoj,docela dobre recepty ale proč igelit?To vam fakt nic neříká kvasná zátka? :-\

  • Anonymous
    Anonymous |

    26. 9. 2013 21:42

    Vašku, dělá to něco? Třeba se ty breberky tou horkou vodou všechny nezabily... Jestli to kvasí, tak to asi nevylévej. Nebo tam zkus prdnout kvasnice ještě jednu várku, jestli to nekvasí. Jestli to máš vylít, tak tě náklad na kostku droždí už nevytrhne, třeba to klapne.

  • Vašek
    Vašek |

    24. 9. 2013 19:11

    Tak jsem se s velkou vervou pustil do výroby tohoto nápoje a v zápalu boje jsem ty kvasnice vrazil do horký vody. Znamená to že teď to můžu vylít :-S ?

  • Petra
    Petra |

    21. 9. 2013 09:25

    Jenom takový drobný dotaz - má se ten igelit propíchnout špendlíkem? Děkuji.

  • elena
    elena |

    11. 9. 2013 21:27

    dnes jsem dělala marmeladu z bezinek,je to rychlovka a je vynikajici,ma i nadhernou barvu

  • Anonymous
    Anonymous |

    17. 3. 2013 18:07

    vdivlvvhjfv76(?

  • Anonymous
    Anonymous |

    4. 8. 2012 20:38

    četl jsem to jako z benzínek :DD

  • Vino z rybiz
    Vino z rybiz |

    15. 7. 2011 00:02

    Zajimalo by mne, jake by mohlo byt vino z rybizu. http://www.vseovareni.cz/magazin/marmelady-kolace-stavy-dejte-si-rybiz-chcete-li-byt-zdravi/

  • JITUSKA
    JITUSKA |

    28. 2. 2011 15:39

    :-( :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

  • PEPA
    PEPA |

    28. 2. 2011 15:38

    :'( :'( :'( :'( <3 <3 <3 <3

  • MatějP
    MatějP |

    17. 10. 2010 13:45

    Fakt dobré

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    16. 10. 2008 08:23

    Včera jsem stáhla první dávku do láhví a je to opravdu moc dobré.

  • Věra
    Věra |

    27. 9. 2006 11:30

    zapomněla jsem napsat, že cukr přidávám postupně do vroucích bezinek.

  • Airan Novakova
    Airan Novakova |

    23. 6. 2005 13:23

    Pani Vero, dekuji za recept, ja mela jen an vino z kvetu a i ten jsem ztratila. Podle babicinych zaznamech je vino z bezinek dobre jak na cisteni krve, tak na bolesti zad:-) Kdyz mi bylo 20, tak jsem se tomu smala, dnes jsem za ty jeji "bylinkarske" rady vdecna!