Autor:

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
prsa
4 ks
Bazalka 1/2 svazek
Eidam sýr 150 g
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Vejce 2 ks
Strouhanka 8 lžíce
Máslo 2 lžíce
Cukrový hrášek 100 g
Nákládané žampiony 200 g
Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Maso opereme, osušíme ubrouskem a nakrojíme kapsu. Opereme bazalku, jemně ji osušíme. Otrháme lístky a rozdělíme je na dvě části. Jednu polovinu jemně nasekáme, druhou ponecháme vcelku na ozdobu.

Nastrouháme sýr a smísíme jej se sekanými bylinkami. Maso naplníme sýrovou směsí, otvor uzavřeme párátkem. Prsíčka obalíme v rozkvedlaném vejci a strouhance. Rozpustíme máslo a řízky na něm po obou stranách osmažíme dozlatova. Oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky.

Hrášek zalijeme vroucí vodou a vaříme jej 4 minuty doměkka. Žampiony vydusíme na 2 lžících másla, smícháme je se slitým a okapaným hráškem a ochutíme. Řízky rozdělíme na talíře, přidáme hrášek se žampiony a ozdobíme lístky bazalky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1
Kari dresink Lahodné domácí dipy ke grilovanému masu nebo zelenině Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Komentáře

  1. kure   10.09.2012 | 17:51 | reagovat |

    V receptu mate 100 lzic hrasku

  2. Barbara Plchotová   26.10.2009 | 13:33 | reagovat |

    Tak sobotní oběd proběhl a bylo to naprosto vynikající...jen nemáme rádi obalování ve strouhance, tak jsem to udělala na přírodno, jen potřela lehce hořčicí a na máselku orestovala. Pochutnali jsme si výborně:)

  3. Barbara Plchotová   22.10.2009 | 11:28 | reagovat |

    To vypadá tak luxusně, že hned tisknu a sobotní oběd je jasný:) Díky za inspiraci.

  4. Mona   23.10.2006 | 20:25 | reagovat |

    Delala jsem je dneska k obedu, opravdu vynikajici!!!

  5. Markéta Crhová   15.02.2005 | 15:36 | reagovat |

    Je to delikatesa dělala jsem ji svému příteli a přestože je velký gurmán, moc mu chutnala, akorát jsem nepoužila bazalku, ale oregano a pst...nepoznal to...:0)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy? 30 nejtrapnějších vět, kterými se s námi rozcházejí: Kolik z nich jste slyšela i vy?
Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat Jarní květinové dekorace za pár korun: Z vajíčkových plat
Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři? Proč vás často bolí hlava? Kdy už musíte jít k lékaři?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web