Autor:

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
prsa
4 ks
Bazalka 1/2 svazek
Eidam sýr 150 g
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Vejce 2 ks
Strouhanka 8 lžíce
Máslo 2 lžíce
Cukrový hrášek 100 g
Nákládané žampiony 200 g
Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Maso opereme, osušíme ubrouskem a nakrojíme kapsu. Opereme bazalku, jemně ji osušíme. Otrháme lístky a rozdělíme je na dvě části. Jednu polovinu jemně nasekáme, druhou ponecháme vcelku na ozdobu.

Nastrouháme sýr a smísíme jej se sekanými bylinkami. Maso naplníme sýrovou směsí, otvor uzavřeme párátkem. Prsíčka obalíme v rozkvedlaném vejci a strouhance. Rozpustíme máslo a řízky na něm po obou stranách osmažíme dozlatova. Oloupeme žampiony a nakrájíme je na plátky.

Hrášek zalijeme vroucí vodou a vaříme jej 4 minuty doměkka. Žampiony vydusíme na 2 lžících másla, smícháme je se slitým a okapaným hráškem a ochutíme. Řízky rozdělíme na talíře, přidáme hrášek se žampiony a ozdobíme lístky bazalky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1-
4.75 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 4x)
Steak Chateaubriand Maso k obědu (nejen) pro muže Články z

Komentáře k receptu: Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Komentáře

  1. kure   10.09.2012 | 17:51 | reagovat | závadný

    V receptu mate 100 lzic hrasku

  2. Barbara Plchotová   26.10.2009 | 13:33 | reagovat | závadný

    Tak sobotní oběd proběhl a bylo to naprosto vynikající...jen nemáme rádi obalování ve strouhance, tak jsem to udělala na přírodno, jen potřela lehce hořčicí a na máselku orestovala. Pochutnali jsme si výborně:)

  3. Barbara Plchotová   22.10.2009 | 11:28 | reagovat | závadný

    To vypadá tak luxusně, že hned tisknu a sobotní oběd je jasný:) Díky za inspiraci.

  4. Mona   23.10.2006 | 20:25 | reagovat | závadný

    Delala jsem je dneska k obedu, opravdu vynikajici!!!

  5. Markéta Crhová   15.02.2005 | 15:36 | reagovat | závadný

    Je to delikatesa dělala jsem ji svému příteli a přestože je velký gurmán, moc mu chutnala, akorát jsem nepoužila bazalku, ale oregano a pst...nepoznal to...:0)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web