Autor:

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Snadné
Těsto
Vejce 2 ks
Kefír 350 ml
Olej 100 ml
Cukr krupice 180 g
Kakao
dle barvy, 2 -
3 lžíce
Polohrubá mouka 280 g
Prášek do pečiva 1/2 balení
Jedlá soda
necelá
1 lžička
Krém
Mléko 700 ml
Kokosový pudink
sypký Dr.Oetker
2 ks
Cukr krupice
dle chuti, cca 6 -
7 lžíce
Máslo 125 g
Měkký tvaroh 250 g
Zakysaná smetana
hustá krémová, 180 gramů,
1 kelímek
Dále
Čokoládové kaštany 1 ks
Máslo 20 g
Kakao  
Kokos  
Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Postup přípravy:

Korpus: do mísy rozklepneme vejce, přilijeme kefír a olej, přisypeme cukr, kakao, mouku s kypřidly a vše promícháme na hladké těsto, které nalijeme do vyššího velkého plechu vymazaného máslem a vysypaného hrubou moukou nebo kokosem a rovnoměrně ho rozetřeme. Dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 15 - 20 minut. Vyzkoušíme špejlí. Necháme zchladnout.

Krém: mléko s pudinky a cukrem uvaříme dle návodu, pak odstavíme a ještě do horkého pudinku dáme máslo, které necháme volně během míchání v pudinku rozpustit. Pudink za občasného promíchání necháme zchladnout, pak do něj zašleháme tvaroh a smetanu. Pokud chceme mít krém „kokosovější“, dáme o 50 ml mléka víc a do mléka s pudinkem a cukrem navíc ještě přisypeme 4 - 5 lžic kokosu.

Na vychladlý korpus rovnoměrně rozetřeme krém, na který nacákáme „cik - cak“ polevu nebo řezy můžeme posypat kakaem, případně kokosem.

Řezy necháme v chladnu ztuhnout a proležet, pak krájíme na kostky nebo čtverce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1
Lahodná dámská jízda Lahodná dámská jízda Články z

Komentáře k receptu: Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Komentáře

  1. Zuzana Cingelová   24.02.2017 | 19:32 | reagovat |

    Vynikající řezy :-* . Od plechu musím ty moje žrouty doslova odhánět :)) protože bych rodičům ke kávě zítra nandala nejvýš oplatky :(

  2. Marková   07.05.2016 | 20:12 | reagovat |

    Úžasné řezy, všem chutnají!

  3. Hedvika   09.02.2016 | 17:11 | reagovat |

    Naprostá spokojenost.Moc děkuji za výborný recept.

  4. Mirka   16.10.2015 | 14:15 | reagovat |

    Výborná buchta s výborným krémem, to je skoro jako pohlazení :D. Děkuji za recept.

  5. Barca   06.06.2015 | 18:44 | reagovat |

    Skvele :-* :-* :-* =-O =-O

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web