Krémové nadívané žampiony

Hodnocení:

Moje:

35 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 12
      ks žampiony větší
    • mleté maso 150-200g ochucené jako na karbanátky (dle vaší chuti)
    • 1
      ks cibule menší
    • 2
      stroužek česnek
    • 70
      g krémový sýr
    • 1
      ks žloutek
    • 100
      ml bílé víno
    • sůl
    • pepř drcený
    • 3
      lžíce parmazán nastrouhaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pro tento recept se hodí použít směs mletého masa, kterou jste používali na karbanátky/sekanou (např. předchozí den). Já měla část zamraženou. Jde jen o usnadnění receptu...
2
Očistěte žampiony a zbavte je nožiček (ty nevyhazujte, ale nakrájejte nadrobno).
3
Mleté maso nechte na pánvi zhnědnout a dejte stranou. Cibulku nakrájejte nadrobno, dejte do stejné pánve a nechte 2 minutky zesklovatět. Pak ji podlijte vínem a nechte ho vypařit. Přidejte nasekané žampionové nožky a česnek. Osolte a opepřete. Smíchejte s masem a nechte vychladnout.
4
V misce smíchejte krémový sýr (nebo i Lučinu), žloutek a většinu parmazánu. Smíchejte s masovou směsí. Směsí naplňte dutinky žampionů tak, aby měli pěknou "kupičku".
5
Pečte na 170°C 20-25 minut. Těsně před dopečením posypte zbylým parmezánem. Podávejte s čerstvým pečivem.
6
Pokud vám směs zbyde (což se může stát, protože tu záleží na velikosti žampionů), udělejte kuličky a pečte stejně jako nadívané žampiony.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.