Rajská polévka pro děti i dospělé

moje hodnocení:

4,9

hodnotilo: 11
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jana2222

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      lžíce máslo
    • hladká mouka
    • 1
      rajský protlak
    • 5
      lžíce rýže
    • 1,5
      l voda
    • sůl
    • skořice
    • cukr
    • jablečný ocet
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozpuštěné máslo a hladkou mouku vymícháme, když je hladká, přidáme rajský protlak zamícháme a po troše přidáváme studenou vodu a mícháme, aby se nám neudělaly hrudky.
2
Když máme hustoty dle své libosti přidáme rýži (pokud máte rádi hustou dáme víc a naopak).
3
Posolíme, promícháváme. Když je rýže měkká přidáme trochu octa - cukr (podle toho, jak to chcete mít sladké u nás se dává sice přiměřeně, ale děti to mají přeci jen radší sladší, když dáte ještě hnědý cukr je to jako by to bylo mírně zkaramelizováno).
4
Nakonec když máte svou chut přidáme skořici a zamícháme.
5
<BR>Je to dobré pro děti, když byla dcera malá dávala jsem jen kapičku jablečného octa a sůl pro ni vubec.
Zařazení: Polévky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Slunicko.76
    Slunicko.76 |

    8. 2. 2012 13:03

    manžel ji zvládl perfektně ;-)

  • nnln
    nnln |

    21. 2. 2011 09:07

    děláme stejnou rajskou, je výborná a velice rychlá. doporučuji rajský protlak z kauflandu. nečekala jsem, ale je výborný s výraznou chutí rajčat.

  • losejk
    losejk |

    17. 11. 2010 19:49

    Je opravdu výborná

  • Ivana Samcová
    Ivana Samcová |

    8. 7. 2010 18:56

    Výborná polévka. Měli jsme u nás malou neteř na prázdninách a přála si rajskou polévku se špagetkami. Já jsem si dříve sice kupovala čas od času tuto polévku v pytlíku, ale nikdy jsem ji nevařila. Teď v každém případě zařazuji mezi oblíbené polévky a ráda ji brzy zopakuji. S rýží ji vyzkouším, zatím byla s těstovinami. Díky za recept.

  • Marie Šindelová
    Marie Šindelová |

    11. 3. 2009 08:06

    Vařím stejně jako paní Olga,ale se sýrem jsem ještě nezkusila.Myslím si,že do rajské polévky bobkový list s novým kořením patří a rýži dávám též uvařenou až do hotové polévky.

  • Olga Zehnalová
    Olga Zehnalová |

    10. 3. 2009 17:52

    Ja robím túto polievku podobne, len ryžu uvarím osobitne, lebo v polievke zavarená ryža veľmi polievku zahustí.Ešte dávam bobkový list a nové korenie.Nakoniec na porciu polievky nastrúham tvrdý syr.. Pre môjho vnuka je to najlepšia polievka.

  • Leja H.
    Leja H. |

    9. 3. 2009 18:38

    dnes jsem vyzkoušela recept, použila jsem dlouhozrnou rýži 3 a půl lžice, přístě dám těch 5, ale navíc jsem přidala 2 brambory na malinké kousky... polívka fakt super,ta škořice dodala opravdu tu správnou chuť, použila jsem obyčejný ocet.. určitě si ji budu vařit, dík za recept

  • Lucie Halamová
    Lucie Halamová |

    7. 8. 2008 18:51

    úúúúúúúúúžasné, nemá chybu, po rajské se zaprášilo, nejvíc chutnala dětem, zjemnila jsem to nakonec mlíkem a super i ten tmavý cukr je lepší, dala jsem tam asi 2 zarovnané lžíce (do velkého hrnce) a bylo to akorát .... takže dávám 1 s hvězdičkou

  • Sevie Poisonová
    Sevie Poisonová |

    18. 2. 2008 09:52

    Nevěděla jsem,co vařit a zkusila jsem tento recept. Jsem strašně spokojená a doporučuji všem :) a dávám za 1 :)

  • Jana Kozlová
    Jana Kozlová |

    20. 11. 2007 10:02

    Jsem velice ráda že recept přišel vhod :) To potěší

  • Hela -
    Hela - |

    9. 11. 2007 10:19

    Dávám 1. Je to moje vzpomínka na dobu, kdy jsem coby čerstvá novomanželka tuhle rajskou dělala a tchýně mě poprvé v životě pochválila!

  • Marti Vetcha
    Marti Vetcha |

    8. 11. 2007 18:21

    Suprovka, rychla a moc dobra,hlavne deti si smlsly. Moc jsem zezacatku skorici neverila, ale nakonec tomu dala ten spravny smrnc. Hodnotim 1. Byla to moje prvni rajska.

  • petr kolar
    petr kolar |

    5. 12. 2006 13:10

    mnam

  • Marta Hajkova
    Marta Hajkova |

    30. 5. 2006 09:08

    delam ji taky skoro stejne, jen ryzi varim zvlast a pak pridam do hotove polevky dle potreby.

  • Jana Lorenzová
    Jana Lorenzová |

    30. 5. 2006 03:02

    DO RAJSKÉ POLÉVKY DÁVÁM NORMÁLNÍ POLÉVKOVÉ NOČKY Z HRUBÉ MOUKY,VAJÍČKAA TROCHU SMETANY DO KÁVY. NOČKY ZJEMNÍPOLÉVKU A I DOBŘE ZAHUSTÍ. DĚLÁM JE PŘESSÍTKO S VĚTŠÍMI OTVORY A NEŽ TAM SMĚS NALIJI, POTŘU SÍTO MÁSLEM. LÉPE SE NOČKYVYTLAČÍ. JE TO DOBRÁ ZAVÁŘKA I DO HOVĚZÍPOLÉVKY.ZKUSTE ZA POKUS TO STOJÍ.

  • Jana Kozlová
    Jana Kozlová |

    6. 1. 2006 18:15

    bjoe občas to chce promíchat pak záleží jakou rýži používáte. Já používám pairbolet opravdu se nelepí a nerozvařuje

  • Bjoe
    Bjoe |

    6. 1. 2006 12:00

    Tento recept mě nadchl, ale rýže se mi připalovala ke dnu hrnce. Je to v pořádku nebo byla někde chyba? Děkuji.

  • Lenik D.
    Lenik D. |

    24. 11. 2005 10:43

    Jednoduchost mě taky překvapila.A ta chuť!!!Lahodná bašta, zase jedna polévka , za kterou se člověk nemusí stydět.Doporučuji i ostatním.Jenom s tou rýží opravdu nepřehánět, dala jsem ji tam trochu víc a je opravdu dost hustá.:-)

  • Monika
    Monika |

    1. 2. 2005 11:08

    Jednoduché, rychlé a moc dobré.

  • Jana Kozlová
    Jana Kozlová |

    24. 1. 2005 15:45

    Zapoměla jsem připsat, že to nakonec zjemnuji mlékem. Které tam přileji až skoro nakonec a jen provařím