Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
20 minut
5
porce
neuvedeno
autor: south.lady

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g kuskus
    • 1
      ks tofu
    • 250
      g mungo - klíčky Fazolky Mungo
    • cuketa dle chuti
    • paprika dle chuti
    • olivový olej
    • vegeta
    • sůl
    • pepř mletý
    • rozmarýn čerstvý
    • černé olivy
    • zelené olivy
    • česnek
    • balkánský sýr
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zelené mungo fazolky si přes noc namočíme do vody. Poté vaříme cca 15 minut v osolené vodě. Kuskus si těšně před vařením zalijeme horkou vodou a necháme odstát.
2
Na pánvi Wok na olivovém oleji osmahneme na proužky nakrájenou cuketu a papriku (můžeme použít i jinou zeleninu, kterou máme rádi), podlijeme vodou a necháme chvíli dusit. Poté přidáme na kostky nakrájené tofu (já používám česnekové). Přidáme lisovaný čerstvý česnek a olivy. Vše zamícháme a necháme ještě chvíli podusit. Zasypeme dle chuti vegetou a kořením - nakrájeným rozmarýnem, tymiánem apod. Přidáme sůl a pepř.
3
Nakonec do pánve přidáme uvařené fazolky mungo a kuskus. Dle chuti můžeme ještě okořenit. Nakonec zakápneme sojovou omáčkou a vše pořádně promícháme. Podáváme teplé, posypané balkánským sýrem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.