Autor:

Zámecké brambory

Střední
Ingredience
Brambory 3/4 kg
Anglická slanina 200 g
Šlehačka 250 ml
Cibule 2 ks
Sůl  
Pepř mletý  
Zámecké brambory

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Brambory

Dobře omyté brambory nakrájíme i se slupkou na tenká kolečka. Slaninu rozškvaříme a opražíme na ní na kolečka nakrájenou cibuli. Do vymaštěného pekáčku naskládáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, potom vrstvu slaniny s cibulí. Nahoře bude vrstva brambor. Vše zalejeme šlehačkou a upečeme.
Podáváme jako přílohu k masu nebo jako samostatný pokrm se zeleninovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Komentáře k receptu: Zámecké brambory

Komentáře

  1. Evulkaaa   20.06.2012 | 8:31 | reagovat |

    Já je zapékám zrovna s masem. :-) a tyto brambory miluju <3

  2. Milada   28.02.2011 | 22:50 | reagovat |

    dobrý den, chtěla bych se zeptat, když jsem tento recept dělala připalovala se mi ta šlehačka. Poradíte mi prosím jak to udělat aby se mi nepřipalovala? Dát ji tam později? Děkuji.Jinak moc dobré.

    1. pippiva   16.04.2012 | 9:42 | reagovat |

      Me se slehacka nepripalovala. Nepekla jste treba na prilis vysokou teplotu?

  3. Zdena z JM   03.02.2011 | 8:24 | reagovat |

    Nepatří do masa a uzenin.Jen ty přílohy a pokrmy z brambor.Děkuji.

    1. Lucie-Trpkosova   03.02.2011 | 11:02 | reagovat |

      Dobrý den Zdeno, zařazení si můžete upravit jako autorka receptu sama. Stačí kliknout na editovat a objeví se Vám možnost nastavení u receptu. Již jsem to ale udělala v redakčním systému, tak to je jen pro info.

  4. pippiva   08.01.2011 | 18:17 | reagovat |

    Vyborne! Podavala jsem jako samostatny chod jen se salatem,mazel nebyl moc nadseny z te slehacky,ale podle me je to moc dobra kombinace.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web