Autor:

Zamilovaná očka

Střední
Ingredience
Cukr 180 g
Máslo 250 g
Kakao 80 g
Žloutek 4 ks
Hladká mouka 300 g
Skořice  špetka
Hřebíček 3 ks
Zavařenina
rybízová
 
Zamilovaná očka

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Zpracujeme na vále v těsto. Z těsta tvoříme malé kuličky, do každé vtlačíme důlek (obráceným náprstkem, obrácenou vařečkou apod.) a upečeme v mírně předehřáté troubě. Vychladlé naplníme pikantní zavařeninou a necháme rozležet.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 30 x
1-
4.67 30 5 1
Reklama
Slezský bigoš Ty nejlepší recepty z Čech a Moravy Články z

Komentáře k receptu: Zamilovaná očka

Komentáře

  1. Terez   11.12.2014 | 20:07 | reagovat |

    Tak já se bohužel přidám k těm, kterým se to v troubě rozteklo.. teda ne úplně na placku, ale musela sem tam ten důlek dělat pořád dokola, než se to upeklo. A co se týče vzhledu, tak to ani trošinku nevypadá jako na obrázku :-) Ale tak to může být mojí (ne)šikovností =) ... Také jsem dala o dost míň kakaa a kakaový je to pořád dost, takže s tim opatrně. Chuťově to je dobrý, ale asi jsem to pekla poprvé a naposledy :)

  2. Monča   04.12.2014 | 2:13 | reagovat |

    Holky, jak dlouho vydrží tato očka? Chci je zítra péct už k vánocům a mám docela strach, že se zkazí...... Písněte, prosím!!!! O:-) Děkuju!!!!

    1. Andy   06.12.2014 | 10:53 | reagovat |

      Vydrží když je budeš mít v lednici samozřejmě ;-) minulý rok jsem pekla asi ve stejný čas jako ty a byly v pohodě

  3. Lenka   15.12.2013 | 19:19 | reagovat |

    Před chvilkou jsem naplnila důlky a budu očka muset nechat zaschnout aby se na sebe v krabici neslepily.

  4. TheKacabi   11.12.2013 | 16:51 | reagovat |

    dala jsem jen polovinu uvedeného množství kakaa a stejně to bylo hodně... příště zkusím ještě míň, nebo půl bez kakaa a půl s kakaem... :-) a plním v polovině pečení, jak je napsáno v komentářích, myslím, že to tam líp drží než když to naplním až po vychladnutí... tohle množství mi vystačilo na 4 plechy... a příště udělám radši ještě trochu menší kuličky.. ale krásně drží tvar, a chuťově moc dobré... :-) každopádně, díky za tip :-)

  5. Evelína   29.08.2012 | 15:30 | reagovat |

    Bez toho hřebíčku by to nešlo? Jinak to vypadá dobře

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web