Autor:

Zámecká paštika

Střední
Ingredience
Králičí maso
(Vařené nebo pečené)
400 g
Vepřový bůček
(Syrový)
300 g
Cibule
(Větší)
1 ks
Slanina 100 g
Vejce 2 ks
Paštikové koření 1 lžíce
Grilovací koření 1 lžíce
Česnek 2 stroužek
Sůl  
Rostlinný olej
(Na vymazání)
 
Zámecká paštika

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí, Vepřové

Maso umeleme s cibulí, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vejce, koření, rozdrcený česnek, osolíme a směs důkladně promícháme. Chlebíčkovou formu vymažeme a paštikovou hmotu naplníme asi do 3/4. Vložíme do pekáčku s horkou vodou, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě vaříme asi 90 minut. Občas kontrolujeme, aby se voda v pekáčku nevyvařila. Hotovou paštiku vyklopíme a necháme vychladnout. Studenou ji nakrájíme na plátky a podáváme obloženou sezóním ovocem nebo zeleninou a pečivem. Místo králičího masa můžeme použít i maso ze zvěřiny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Maso plné bylinek Články z

Komentáře k receptu: Zámecká paštika

Komentáře

  1. Jiří Kubela   20.08.2008 | 14:02 | reagovat | závadný

    Výborná, vyzkoušeno, jen se mi to nechtělo vařit, tak jsem to mírně pekl, ale taky dobrý.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web