Autor:

Zámecká paštika

Střední
Ingredience
Králičí maso
(Vařené nebo pečené)
400 g
Vepřový bůček
(Syrový)
300 g
Cibule
(Větší)
1 ks
Slanina 100 g
Vejce 2 ks
Paštikové koření 1 lžíce
Grilovací koření 1 lžíce
Česnek 2 stroužek
Sůl  
Rostlinný olej
(Na vymazání)
 
Zámecká paštika

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Králičí, Vepřové

Maso umeleme s cibulí, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, vejce, koření, rozdrcený česnek, osolíme a směs důkladně promícháme. Chlebíčkovou formu vymažeme a paštikovou hmotu naplníme asi do 3/4. Vložíme do pekáčku s horkou vodou, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě vaříme asi 90 minut. Občas kontrolujeme, aby se voda v pekáčku nevyvařila. Hotovou paštiku vyklopíme a necháme vychladnout. Studenou ji nakrájíme na plátky a podáváme obloženou sezóním ovocem nebo zeleninou a pečivem. Místo králičího masa můžeme použít i maso ze zvěřiny.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Muffiny z mletého krůtího masa s kaší Mleté maso v hlavní roli Články z

Komentáře k receptu: Zámecká paštika

Komentáře

  1. Jiří Kubela   20.08.2008 | 14:02 | reagovat |

    Výborná, vyzkoušeno, jen se mi to nechtělo vařit, tak jsem to mírně pekl, ale taky dobrý.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit 10 věcí, které na něm nikdy nezměníte. A ani byste se o to neměla snažit
Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý Nejlepší mazanec: 5 receptů, podle kterých ho zvládne každý
Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy! Proč jste single? Panny jsou vybíravé, Střelci se bojí nudy!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web