Autor:

Zámecká drůbeží játra

Střední
Porce: 3
Ingredience
Játra
drůbeží
500 g
Cibule 2 ks
Jablka 2 ks
Pepř mletý  
Sůl  
Paprika  
Hladká mouka  
Zámecká drůbeží játra

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Drůbeží

Cibuli oloupeme a nakrájíme asi na 1/2 cm kolečka (lépe, když se nerozpadnou - nezabírají tolik místa při smažení), oloupaná jablka nakrájíme na 1 cm kolečka, pak z každého vypíchneme jádřinec (uzávěrem od rumu). Cibuli i jablka poprášíme moukou a na oleji opečeme. Přendáme do nahřátého kastrolku.

Drůbeží játra naporcujeme na menší kousky, posypeme pepřem, paprikou a jemně obalíme v mouce. Ve stejném oleji jako cibuli a jablka orestujeme asi 8 min. játra, pak je posolíme, přendáme na nahřáté talíře, obložíme osmaženou cibulí a jablky.

Jako příloha je dobrá rýže, kterou na talíři zalijeme výpekem, který jsme rozředili trochou vody a přikápli sojovku. Netřeba zahušťovat. Ideální by bylo smažit najednou na dvou pánvích a pak výpek slít dohromady, aby cibule a jablka nevychladly.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 21 x
1
4.9 21 5 1
Roláda z bramborového těsta Bramborové těsto krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Zámecká drůbeží játra

Komentáře

  1. Villazon   24.10.2015 | 13:00 | reagovat |

    Kombinaci cibule a jablek jako přílohu jsem již vyzkoušela u vepřové panenky, kde je ještě paprika. Nyní jsem vyzkoušela recept kuřecí játra a mohu konstatovat, že je to dobré. Pouze bych doporučila jablka nekrájet v šířce 1cm, ale malinko uzší. Lada

  2. Maralitom   30.10.2012 | 14:00 | reagovat |

    Před chvílí jsme je dojedli, fantazie, lepší jsem ještě neměla. A ty jablíčka ... A ta cibulka ... :-)

  3. sarka rudlova   25.10.2010 | 12:39 | reagovat |

    Znovu jsem vařila příteli a prý lepší játra nikdy nejedl :-)

  4. Zlatka Plocková   06.02.2010 | 19:34 | reagovat |

    Játra dle tohoto receptu jsem vařila minulý týden, bylo to vynikající, cibule krásně zesládla a jablka úžasně doplnily chuť jater. Játra jsem před koncem smažení trochu podlila červeným vínem a taky to bylo moc dobré.

  5. Zlatka Plocková   06.02.2010 | 19:34 | reagovat |

    Játra dle tohoto receptu jsem vařila minulý týden, bylo to vynikající, cibule krásně zesládla a jablka úžasně doplnily chuť jater. Játra jsem před koncem smažení trochu podlila červeným vínem a taky to bylo moc dobré.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami? Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami?
Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web