Drubeží játra na víně

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g drůbeží játra
    • 1
      ks pórek
    • 1
      ks červená paprika
    • 3
      lžíce rostlinný olej 2-3
    • 0,8
      hrnek červené víno
    • zázvor
    • 2
      lžička solamyl (bramborový škrob) 1-2
    • sůl
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra, na tenká kolečka nakrájený pórek a na nudličky pokrájenou papriku opékáme na oleji cca 5 min.
2
Podlijeme vínem, přidáme zázvor a dusíme, až jsou játra měkká. Vmícháme solamyl rozmíchaný v trošce studené vody. Podle potřeby podlijeme vodou a dusíme, až omáčka zhoustne.
3
Nakonech osolíme a dochutíme sójovou omáčkou.
Zařazení: Maso Vnitřnosti
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    25. 10. 2011 20:41

    Toho zázvoru se nebojte, já jsem dala tři špetky (ale ne čerstě mletého) a vůbec to nebylo poznat, směle dejte víc. Jinak já jsem játra trochu nakrájela, ne přímo na nudličky, ale na menší kousky, aby to šlo akorát na vidličku a nemuselo se to krájet na talíři :) Jinak recept nenadchne, neurazí, vhodné jako oběd/večeře běžného dne.

  • amalie
    amalie |

    15. 8. 2006 14:29

    Můžete mi poradit kolik toho zázvoru? Předpokládám,že čerstvého vzhledem k jeho výraznému štiplavému aroma jen tak špetku..a ty játra mají být vcelku nebo nakrájet? Děkuji za odpověď