Autor:

Drubeží játra na víně

Snadné
Ingredience
Drůbeží játra 500 g
Pórek 1 ks
Červená paprika 1 ks
Rostlinný olej
2-3
3 lžíce
Červené víno 3/4 hrnek
Zázvor  
Solamyl (bramborový škrob)
1-2
2 lžička
Sůl  
Sojová omáčka  
Drubeží játra na víně

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti

Játra, na tenká kolečka nakrájený pórek a na nudličky pokrájenou papriku opékáme na oleji cca 5 min.

Podlijeme vínem, přidáme zázvor a dusíme, až jsou játra měkká. Vmícháme solamyl rozmíchaný v trošce studené vody. Podle potřeby podlijeme vodou a dusíme, až omáčka zhoustne.

Nakonech osolíme a dochutíme sójovou omáčkou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Hříbkovo-bramborová polévka Slavnostní menu časopisu F.O.O.D. Články z

Komentáře k receptu: Drubeží játra na víně

Komentáře

  1. ČernáLuna   25.10.2011 | 20:41 | reagovat |

    Toho zázvoru se nebojte, já jsem dala tři špetky (ale ne čerstě mletého) a vůbec to nebylo poznat, směle dejte víc. Jinak já jsem játra trochu nakrájela, ne přímo na nudličky, ale na menší kousky, aby to šlo akorát na vidličku a nemuselo se to krájet na talíři :)

    Jinak recept nenadchne, neurazí, vhodné jako oběd/večeře běžného dne.

  2. amalie   15.08.2006 | 14:29 | reagovat |

    Můžete mi poradit kolik toho zázvoru? Předpokládám,že čerstvého vzhledem k jeho výraznému štiplavému aroma jen tak špetku..a ty játra mají být vcelku nebo nakrájet? Děkuji za odpověď

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web