Drůbeží játra na jehle

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g játra drůbeží játra
    • 80
      g anglická slanina
    • 80
      g žampiony
    • 80
      g cibule
    • 1
      lžička kapary
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce worcestrová omáčka
    • drcený kmín
    • bobkový list

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Játra omyjeme a nakrájíme na menší kostky. Žampiony a cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na kostky. Na jehlu nebo špíz střídavě napichujeme kousky surovin, ochutíme solí, kmínem a vkládáme do horkého tuku. Za stálého otáčení opékáme doměkka, přidáme rozetřené kapary, bobkový list a zakapeme worchestrovou omáčkou, případně vlijeme několik lžic vody.
2
Vzniklou šťávou přeléváme celý špíz. Pokud opékáme na roštu, potíráme během obracení marinádou z oleje, kaparů a worchestrové omáčky a zvlášť osušíme bobkový list. Podáváme s pečivem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Wassabi
    Wassabi |

    29. 7. 2011 23:57

    No nic moc :D Malo masa ale jinak to jde je to jednoduche za par minut. ;-)