Autor:

Pivní výpečky s bramborovými noky

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vepřová plec 800 g
Vepřový bůček
bez kosti
700 g
Česnek
5 -
6 stroužek
Cibule 400 g
Sůl  
Drcený kmín  
Paprika - sladká
nebo v kombinaci s pálivou
 
Pivo - černé
10°
1/2 l
Noky
Vařené brambory
oloupané
1200 g
Sůl 1 lžička
Vejce
větší
2 ks
Hrubá mouka
dle potřeby, cca
300 g
Pivní výpečky s bramborovými noky

Postup přípravy:

Maso pokrájíme na kostky, ochutíme solí, paprikou (cca 1 lžíce), kmínem (1 lžička) a smícháme s pokrájenou cibulí a nasekaným česnekem. Zalijeme pivem, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů cca 45 minut. Pak odklopíme, promícháme a dopečeme doměkka a dozlatova, případně dle potřeby podlijeme troškou vody.

Noky: do většího hrnce si dáme vařit mírně osolenou vodu, do které hned budeme házet pokrájené noky. Uvařené oloupané brambory nastrouháme do mísy na jemném struhadle, osolíme, přidáme dvě vejce, cca 250 gramů hrubé mouky a propracujeme. Pak dle potřeby přisypáváme mouku, aby nám vzniklo vláčné, tvárné těsto, ze kterého si vyválíme na moukou nebo solamylem posypaném stole dlouhé válečky, které pokrájíme na zhruba stejně velké dílky. Množství mouky se liší podle druhu a kvality brambor a mouky. Pokud nemáme brambory dostatečně moučné, doporučuji přidat i do těsta cca 1-1,5 lžíce solamylu. Pokrájené noky naházíme do vroucí vody, opatrně ode dna promícháme, přivedeme k varu. Po vyplavání noků na hladinu je krátce (postačí 1-2 minuty, nejlépe jeden vyndat a ochutnat) povaříme, scedíme a podáváme.

Pivní výpečky podáváme s noky, kysaným zelím nebo dušenou řepou, špenátem.

Pokud chceme, můžeme ze stejných ingrediencí připravit místo noků bramborové knedlíky. Ty od vyplavání povaříme za občasného otočení 15-20 minut, dle jejich velikosti.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 16 x
1-
4.8 16 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 16x)
Paella Tip na víkend: Barevné Španělsko Články z

Komentáře k receptu: Pivní výpečky s bramborovými noky

Komentáře

  1. Iveta Prošková   01.12.2016 | 15:20 | reagovat | závadný

    Výborné, děkuji.

  2. Daniela   10.11.2016 | 13:09 | reagovat | závadný

    UUUUžasný oběd. Vařila jsem přesně podle receptu a vyšlo to dokonale, a to se u některých receptů říct nedá.

  3. Koháková   17.10.2016 | 20:03 | reagovat | závadný

    Výborné, ale s noky jsem se nedělala a koupila knedlík :))

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web