Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4x
1
5 4 Strouhaná tvarohová buchta 5 1
Autor:

Strouhaná tvarohová buchta

Obtížné
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Hera 1,5 balení
Vanilkový cukr 2 balení
Kakao 4 lžíce
Prášek do pečiva 1 balení
Tvaroh 2 balení
Žloutek
Bílek
na sníh
Moučkový cukr
dle chuti
 
Strouhaná tvarohová buchta

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Mouku, prášek do pečiva, heru, van. cukry, moučkový cukr smícháme dohromady rukama.

Těsto rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme kakao a propracujeme. Z těsta bílého a kakaového utvoříme koule a dáme do mrazáku na 20 minut.

Mezitím vymastíme a vysypeme plech a připravíme směs. Tvarohy, žloutky a cukr moučku umícháme a nakonec zjemníme tuhým sněhem.

Těsto bílé nebo kakaové nastrouháme na hrubém strouhadle a srovnáme na plechu, pak nalijeme směs, opět srovnáme a nakonec postrouháme druhou půlku těsta. Pečeme na mírném ohni, dokud okraje jemně nezhnědnou.

Zbytečně buchtu nepečeme dlouho, aby nebyla vysušená.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Čokodortíčky s lentilkami [NEJLEPŠÍ RECEPTY] Bleskové, nepečené, bezlepkové, bezvaječné cukroví Články z

Komentáře k receptu: Strouhaná tvarohová buchta

Komentáře

  1. Worbitka   10.04.2016 | 13:24 | reagovat | závadný

    Zkusila jsem, nakonec se povedla a moc chutnala, jen bych doplnila stupně a délku pečení, aby se to nemuselo tak hlídat.... ;-)

  2. veronika   29.04.2015 | 11:38 | reagovat | závadný

    Buchta výborná,akorát jsem musela do těsta přidat 1 žloutek,aby se mi těsto spojilo.Jinak chutově výborná.

  3. silvik T.   17.05.2014 | 15:49 | reagovat | závadný

    Vynikající buchta.Znam jí a je skvělá.Včera jsem dělala z poloviční dávky a dnes můžu pect znovu :D

  4. Míša   09.03.2008 | 15:38 | reagovat | závadný

    Tak právě jsem to dala do trouby..zatím to vypadá velmi lákavě..:) ..už jsem ji dělala jednou..je vynikající..a zvládnou ji i takoví jako jsem já :X:D

  5. Anonym   08.03.2006 | 9:02 | reagovat | závadný

    Já tenhle koláč peču už léta a v mém původním receptu bylo mléko a pudink nebo škrobová moučka - náplň je pak šťavnatá, vysoká, těsto jí jenom lemuje. Není to myslím otázka trpělivosti.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Menu jako z dovolené: Připravte si doma tyrolské pokrmy! Menu jako z dovolené: Připravte si doma tyrolské pokrmy!
David Beckham: Děkuji rodičům, kadeřníkovi, 
stylistovi a Photoshopu David Beckham: Děkuji rodičům, kadeřníkovi, 
stylistovi a Photoshopu
Jak zhubnout o pět kilo za měsíc? Přestaňte solit! Jak zhubnout o pět kilo za měsíc? Přestaňte solit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web