Autor:

Pikantní čalamáda

Snadné
Porce: 4
Ingredience
Paprika
žlutá a červená
1/2 kg
Bílé zelí 1/2 kg
Cibule
bílá a červená
1/2 kg
Rajčata 1/2 kg
Ocet 125 ml
Sůl 14 g
Cukr 35 g
Umělé sladidlo
tabletky
7 ks
Bobkový list 1 ks
Hořčičné semínko 2 lžička
Pepř mletý
kuličky
8 ks
Nové koření
kuličky
4 ks
Pikantní čalamáda

Postup přípravy:

Zeleninu pečlivě očistíme a omyjeme. Z paprik odstraníme jádřince a pokrájíme na proužky. Rajčata nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Za zelí vykrojíme košťál a nakrájíme na tenké nudličky.

Připravíme nálev: svaříme 1/2 l vody s octem, solí a cukrem, přidáme umělé sladidlo, bobkový list, hořčičné semínko, pepř a nové koření, promícháme a krátce povaříme. Přelijeme přes cedník. Ve velké míse promícháme zeleninu, naplníme do čistých sklenic a zalijeme horkým nálevem. Sklenice uzavřeme víčky a při teplotě 85 °C sterilujeme 30 minut. Pak je vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme na tmavém a chladném místě.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.4 5 5 1

Komentáře k receptu: Pikantní čalamáda

Komentáře

  1. Luděk Horák   18.09.2009 | 9:45 | reagovat |

    Kdyby to mělo být půl kila žlutých a půl kila červených paprik, bylo by napsáno po půl kile žlutých a červených paprik. Takto je to množství dohromady.

  2. lenka   07.09.2007 | 21:27 | reagovat |

    1/2 kg žlutých a červených paprik jr množství dohromady,anebo půl kila žlutých a půl kila červených?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web