Podmáslový chléb - moc dobrý

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      ml podmáslí
    • 330
      ml mléko
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžička drcený kmín
    • 120
      g žitná chlebová mouka
    • 380
      g hladká mouka
    • 1,5
      lžička sušené droždí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vložíme do pekárničky v uvedeném pořadí, zapneme program základní, velikost II, kůrka tmavá. Tento chlebík je opravdu výborný.
Zařazení: Pokrmy Pečivo
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Marketa.A85
    Marketa.A85 |

    13. 2. 2015 18:17

    Nemá chybu!!! :-) Jen se musí přidat trošku mouky navíc, nebo dát o 20-30 ml méně kefíru/mléka, ale opravdu je skvělý..

  • Iveta Janatová
    Iveta Janatová |

    21. 9. 2009 08:02

    Skvělé!!!!Dala jsem více podmáslí(200ml)a mléka jen(300ml)jinak stejně všeho.Ještě teplý jsem ho nařízla a opravdu svělé,dá se jíst i bez namazání jen tak na sucho, on suchý tedy není.Hned druhý den peču znovu ,protože už nezbyl žádný.

  • Dagmar Žáková
    Dagmar Žáková |

    23. 8. 2009 11:02

    Chleba vynikající,ale musela jsem hodně dosypávat mouku.těsto bylo příliš řídké.Příště dám rovnou méně mléka.

  • Regina Krákorová
    Regina Krákorová |

    31. 7. 2008 22:09

    Zdravím,prosím Vás, nevím, kde jsem udělala chybu,ale těsto bylo při hnětení velmi řídké, přidala jsem mouku, též ovesné vločky a různá semínka, přesto chlebík málo vyběhl, chuťově sice vynikající, ale mazlavý. Zdálo se mi hned podle receptu že je tam moc tekutin, ale když byl tak vychválen, pustila jsem se do něj.Tak jestli někdo víte, kde by mohl být zakopaný pes, prosím poraďte. Moc děkuji.

  • milena kubikova
    milena kubikova |

    20. 3. 2008 23:14

    v podstate uz peciem iba tento, pridavam do neho podla chute raz cesnakovy granulat, inokedy susenu cibulu, alebo slnecnicove semena...zakazdym chuti inak a je to chlieb, ktory sa bezproblemov kraja bez mrvenia . je skvely.

  • Magda
    Magda |

    12. 3. 2008 10:00

    Patří mezi naše oblíbené.

  • Anonym
    Anonym |

    3. 3. 2008 16:55

    toto je prvy chleba z dom.pek. co se vubec nedrobi, jak je uvedeno v diskus, je to tim podmasl. Bochnik je fakt bajecny.

  • romča
    romča |

    3. 3. 2008 16:39

    Takže tento recept je naprosto úúúúžasný. Zjistila jsem, že když přidám celozrnnou, bude to teprve mňamka. Takže podle tohoto receptu peču opravdu hodně často. Dávám i trochu hladké mouky(100 g) Ostatní je chlebová a trochu celozrnné - 100 g.Pak taky nacpat tam zrníčka - alespoň lněná, taky dávám dýňová, slunečnicová, nebo otruby sposlu s celozrnnou moukou. Tento chlebík je krásně vláčný, nemáme rádi takové ty suché.

  • Marie Svobodová
    Marie Svobodová |

    2. 2. 2008 13:14

    Gábi, také mám pekárnu teprve měsíc a učím se, ale zjistila jsem, že když přidám na půl kg mouky 2 polév. lžíce otrub (mám přeničná) je chleba jemnější a i zdravější.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    2. 2. 2008 07:10

    Gabika, mám len mesačnú skúsenosť s pečením v pekárni, ale aj podľa skúseností a textov na weboch je chlebík z pekárne trocha hutnejší ako ten z obchodu, je vlhkejší. Čím dáte viac celozrnej múky, tým bude hutnejší. Neviem, či ste skúšali tento recept, cmar, syrovátka, jogurt chlebík zjemnia a je kyprejší. Nám tieto chleby z pekárne chutia, my naopak nemáme radi tie rozsypávajúce sa chleby z niektorých pekární, ktoré idú do obchodu. Manžel je z dediny a dobre si pamätá chuť doma v peci pečeného chleba, ktorý piekla jeho babička. Hoci sme ešte nevyskúšali chlieb s pridaním zemiakov ( doma vždy pridávali zemiaky ), chutí mu. Ak môžem poradiť, kúpte si pohánkovú múku, ak pridám pohánkovú múku, chlieb je ľahší. Vyskúšajte viaceré recepty, uvidíte, ktorý vám bude chutiť najviac, prípadne si ho trocha upravte.

  • Gabi.
    Gabi. |

    21. 1. 2008 18:17

    Ahojte, tak som si "vyprosila pekáreň aj ja" mám ju dva dni a za sebou dva pokusy. Chlebík bol celkom dobrý nemyslím teraz tento recept, robila som iné ale tieý vychválené do nebies ale nám sa zdal trošku málo nadýchaný, taký husty, robila som i celý biely i s trochou ražnej muky. Sú všetky také alebo som len mala zlý recept. Prvý ošial ma trošku prešiel, prosím poradíte mi? veľmi pekne ďakujem.

  • Věra z Dc
    Věra z Dc |

    16. 1. 2008 09:09

    Tak na premiéru mám již vybráno více tipů, akorát ješte tu pekárnu. No z vašich příspěvků už mám i vybranou už i tu pekárnu jak má Terezka J. - Eta Siesta 0149 ta se mi moc líbí. No a ještě když to umí marmelády... hlásím se do klubu :-))

  • Anonym
    Anonym |

    16. 1. 2008 07:35

    Dobré recepty jsou na www.mimibazar.cz.:-)PS

  • Petra Špačková
    Petra Špačková |

    15. 1. 2008 21:23

    Jo,jo,jo štvete. Závidím až hrůza. Mě ji donesl ježíšek, ale moje Mulinka nefungovala. Je na reklamaci. Musím čekat do února. Jestli se dočkám, tak tento chleba bude její premiéra.

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    15. 1. 2008 16:12

    Mohu jenom potvrdit, že od doby co mám pekárnu (cca půl roku) už jiný než domácí chleba nejíme...

  • Anonym
    Anonym |

    15. 1. 2008 15:30

    Teri,úplně přesně.:-))Taky abych založila klub.Je to jako mor.Peču taky jak divá.:-D PS

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    15. 1. 2008 13:29

    Dievčatá, kúpte si tie pekárne:))) ja som z nej happy : ))) Infikujem ľudí okolo seba a vcelku úspešne. Dnes idem experimentovať , uvidím, čo z toho bude.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    15. 1. 2008 12:55

    Marsí a Jano, vřele doporučuju:-))) Bude nás víc, nebudem se bát zdražování nic:-))

  • Jana Pátková
    Jana Pátková |

    15. 1. 2008 11:13

    Marsí připojuji se k Tvému názoru, i mě už děvčata -" domácí pekařky" zlobí a tak začínám přemýšlet přímo hlavou, nad pekárnou uvažuji od vánoc a teď podle receptů to bude asi nutné si ji pořídit. Pekařkám zdar, Jana.

  • Marsí
    Marsí |

    15. 1. 2008 10:42

    Holky ale už mně fakt štvete s těma pekárnama......:-))))) asi si ji budu muset také pořídít.....:-)))))))))

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    15. 1. 2008 10:19

    ĎAkujem všetkým za rady. Máří, tú stránku si idem pozrieť. Ešte raz vďaka.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    15. 1. 2008 09:49

    Ještě dodatek: v některých receptech se dokonce dává tableta vitaminu C.

  • Jarka O.
    Jarka O. |

    15. 1. 2008 09:48

    Kyselé ingredience ( ocet, podmáslí, jogurt ) pomáhají rozkladu lepku v mouce a chléb se lépe váže, t. j. tolik se nedrobí:-)

  • Máří
    Máří |

    15. 1. 2008 09:45

    Ocet neutralizuje chuť droždí a podobně působí i podmáslí atd. Je pravda, že mě chuť kvasnic nevadí a když zapomenu ocet přidat, nevidím žádný rozdíl. Hodně zajímavých informací najdete na http://www.pekarny.unas.cz/ .

  • Gábina H
    Gábina H |

    15. 1. 2008 08:16

    Terezko, našla jsem tady akorát Pizza chléb

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    14. 1. 2008 21:01

    Ďakujem za radu, a ešte sa chcem spýtať, piekla som chlieb podľa niektorých receptov a v nich nebol ani ocot ani kyslé mliečne výrobky. Tak teraz prosím o radu, musí alebo nemusí sa tam dávať ocot ? Mám už vybraný chlebík aj s jogurtom, uvidím, ako bude chutiť. A ešte sa chcem spýtať, hľadala som, ale v tom množstve receptov som nevedela nájsť chlieb s použitím kukuričnej múky. Môžete mi poradiť ?

  • Máří
    Máří |

    13. 1. 2008 15:17

    Peču podle pravidla 350 g tekutých a 500 g sypkých a v tomto receptu se mi zdá tekutin až příliš. Syrovátku místo mléka určitě použít můžete, ale kysané mléčné výrobky (podmáslí, jogurt) dávají chlebu lepší chuť a nemusíte už přidávat ocet.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    12. 1. 2008 20:37

    Tam na konci má byť : ...teraz ma napadlo... hi, hi, hi :)))

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    12. 1. 2008 20:35

    Syrovátka je to, čo ostane po výrobe syra alebo tvarohu. Pri výrobe syrov zostanú v syrovátke: voda, syrovátková bielkovina, vitamíny rozpustné vo vode, vápnik a draslík. Pri trávení syrovátky sa uvoľňujú biologicky aktívne peptídy, ktorým sa pripisuje priaznivý účinok na tráviaci trakt, na imunitný systém a na rast. Syrovátku môžu piť aj ľudia s alergiou na mliečnu bielkovinu, môže byť zároveň zdrojom draslíka, vápnika, vitamínu B2 a B12. významný je tiež mliečny cukor, ktorý zostáva v syrovátke vo veľkom množstve a má priaznivý vplyv na trávenie.Sušenú syrovátku dostať u nás bežne v supermarkete alebo hypermarketoch. Dostať aj syrovázku obohatenú vápnikom a lecitínom. Ja si ju kupujem , každý deň si ju dám, mám ju veľmi rada.Podmáslí je náš cmar, že ? Teda toto, čo zostane po mútení masla. Tereza ma napadlo, že tá sušená syrovátka by sa dala použiť pri chleboch, kde treba sušené mlieko. Poučte ma dievčatá, som pekár-učeň :)))

  • milena kubikova
    milena kubikova |

    12. 1. 2008 19:22

    prosim...co je to syrovatka.....cmar? a kde sa kupuje susena/y....v zivote som o tom nepocula. z mliecnych vyrobkov by si nasa rodina biznis nezalozila....mlieko som naposledy pila asi vo skolke , . ked chcem vediet ci je mlieko este dobre, chodim s tym za manzelom...tak strasne ho nemam rada.

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    12. 1. 2008 19:02

    Ráno som chlieb upiekla. Použila som sušenú syrovátku, pretože čerstvú som nemala doma. Chlieb bol výborný. Chutí:))) Dávam1-

  • DANUŠA CISÁROVÁ
    DANUŠA CISÁROVÁ |

    12. 1. 2008 13:11

    Výborný pokus , nezostal ani kus .

  • Slávka
    Slávka |

    5. 1. 2008 16:35

    Díky za perfektní recept.Konečně první chleba,který chutná celé rodině.Vláčný,chutný,nedrodí se,paráda.Dávám1*!!!

  • Heda
    Heda |

    10. 12. 2007 16:21

    Pekla jsem v pátek a v neděli stále dobrý

  • Halina Osikovska
    Halina Osikovska |

    21. 11. 2007 20:19

    Tak jsem taky vyzkoušela tento receptík a povedl se krásně velký chlebík, který vydrží dlouho vláčný. Dávám za 1!!!

  • Anonym
    Anonym |

    7. 11. 2007 11:15

    * ZAČÍNÁM BLBNOUT - DOMO 3975.

  • Anonym
    Anonym |

    6. 11. 2007 08:28

    MÁM UŽ JEŽÍŠKA A KOUPILA JSEM SI PEKÁRNU.VYBRALA JSEM SI DODO 3975.JE NAPROSTO SKVĚLÁ A I ESTETICKY VYMAZLENÁ.POD STROMEK UŽ NEMÁ ŠANCI SE DOSTAT.PEČU JAK DIVÁ.NAPOSLEDY TENTO CHLEBÍK.JE SKVĚLÝÝÝ.DALA JSEM HLADKOU 00 I ŽITNOU.DÁVÁM 1.PS

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    7. 8. 2007 10:10

    P.S. Mouku jsem taky přidávala, ale to i do jiného chlebového receptu, mám asi nějaký druh mouky, který více saje vodu... Při hnětení je zřejmě lepší si to raději ohlídat a přidat mouku nebo vodu podle konzistence těsta. Když moc lepí, raděj přisypávám, aby upečený výrobek nebyl mazlavý

  • Hospodyňka
    Hospodyňka |

    7. 8. 2007 10:04

    Výborný chlebíček, lehký a měkký, mě připomínal tmavý toustový.

  • martina
    martina |

    2. 6. 2007 21:12

    právě peču tento chleba a mám to těsto řídké, nevím jestli to tak má být na jiné adrese mě radily, že má být těsto husté prosím někoho o radu. Je ten rewcept dobře? Pak napíšu jak to dopadlo

  • svihi
    svihi |

    30. 4. 2007 18:35

    hladkou chlebovou mouku nemůžu nikde sehnat,tak používám obyčejnou hladkou mouku a chleba je super kolikrát nestačí ani pořádně vychladnout dávám za 1*

  • Pavlína Votkeová
    Pavlína Votkeová |

    27. 3. 2007 19:21

    V Pardubickém Kauflandu ne. Červivá mouka. Ze špaldové visely pavučiny okolo pytlíku. Nechápu.Kontrolujte.

  • Anonym
    Anonym |

    23. 2. 2007 13:42

    Paní Maruško, děkuji za rady, jsem z Ostravy, hned se na to podívám. Zdraví Lenka

  • Maruš
    Maruš |

    23. 2. 2007 12:47

    Paní Lenko,celkem levné mouky,celozrné,předměřické,kupuju v Tescu.Mívají i žitnou chlebovou a různé jiné,levnější než ty Bio.Pokud jste z Moravy,podívejte se na www.penam.cz Nahlédněte do sortimentu,mají v nabídce žitnou i pšeničnou chlebovou.Stojí asi 13 kč.Je to novinka.A pak je tam rubrika-Naše prodejny a zjistíte,kde pro ně běžet :-)) A jinak,pečení zdar!

  • Lenka Bernatíková
    Lenka Bernatíková |

    22. 2. 2007 19:51

    Dneska jsem pekla tento chléb a musím říct, že je opravdu výborný. Také jsem si objednala dle rady v této diskuzi chlebovou mouku (žitnou tmavou a pšeničkou hladkou chlebovou) přímo ve Mlýně Korunka, za 10 kg jsem zaplatila 231,- (včetně poštovného) a je výborná. Jinak kupuji mouky ve zdravé výživě, a tam je vše v BIO kvalitě, tudíž cena kolem 21,- za kg. Děkuji za rady a za výborné recepty. Peču dva měsíce dvakrát týdně... Lenka

  • Ala
    Ala |

    17. 2. 2007 15:32

    Neběhejte po pekárnách a mlýnech a neplaťte za velká balení poštovné! Všechny mouky celozrné, pšeničnou, špaldovou, žitnou, grahamovou v balení 1 kg i hotové směsi na pečení chleba v domácí pekárně koupíte bez problémů v každém Kauflandu! A mají i všechna semínka, slunečnici, sezam, atd.!

  • Anndy KV
    Anndy KV |

    25. 10. 2006 22:17

    Maruš- tk to je skvělé! Já byla ve dvou pekárnách a bohužel mi mouku neprodají. Kajka- Váš názor vám neberu, já i nadále budu péct z klasické hladké, kdy nechávám základ cca 200g a do 500g si namíchám celozrnné a jiné a hlavně plno semínem. A souhlasím s tím, že není nad pečené pečivo doma!

  • Kajka
    Kajka |

    25. 10. 2006 19:10

    Anndy, pravda je, že toto pečení není nejlevnější. Ale po druhé stránce , pocit, že mám vždy čerstvý chléb, že mi na něj nechytají prodavačky ani jiní lidé, a že vím , z jakých surovin je upečený, tak ten stojí za to. A chuťově je daleko lepší jak z obyčejné hladké mouky, kterou koupím všude. A v místě mého bydliště ani v jeho okolí prostě chlebovou mouku já neseženu. Takže si ji i nadále budu objednávat v Korunce.

  • Maruš
    Maruš |

    25. 10. 2006 13:47

    Zrovna dnes dopoledne jsem se byla zeptat u nás v malé soukromé pekárně,jestli náhodou neprodávají pšeničnou chlebovou a žitnou chlebovou mouku.Mlýn totiž poblíž nemám.A představte si,že jsem uspěla.Oni dostávají pytlovanou po 50 kg,ale mám si donést něco,do čeho mi ji naváží.Prý není problém 5 kg,10 kg,nebo kolik budu chtít.Ptala jsem se na cenu,tak vyjde kolem 8,- kč,ale mám spěchat,protože už bude dražší.Velmi mě svým přístupem překvapili a potěšili.

  • D K
    D K |

    25. 10. 2006 10:07

    Chleba jsem taky pekla a je výborný. Použila jsem mouku Předměřická mouka žitná chlebová, kterou jsem koupila v TESCU asi za 10 Kč.

  • Anndy KV
    Anndy KV |

    24. 10. 2006 23:07

    jen malý dotaz- vyplatí se to? Ceny z mlýnu Korunka nejsou až tak levné, připočítáte-li poštovné. Kilo pšeničné mouky za 21kč, která je většinou základem chleba....no to je celkem dost

  • Kajka
    Kajka |

    24. 10. 2006 19:50

    Já si ji objednávám v mlýnu Korunka. Dojde mi balík asi za 254.- Kč a mám to namíchané i se žitnou chlebovou. Stačí si zadat do vyhledávače mlýn Korunka , kde najdete kontakt . A objednáte si množství jaké chcete. Tento chléb je opravdu výborný. Pekla jsem už asi 5x.

  • Anndy KV
    Anndy KV |

    24. 10. 2006 19:37

    jedině ve mlýně

  • Věra
    Věra |

    23. 10. 2006 21:29

    prosím vás, kde seženu pšeničnou mouku hladkou chlebovou ? dík Věrka