Autor:

Ořechové řezy naší babičky

60 minut PT0H60M
Střední
Na těsto
Vejce 6 ks
Cukr krupice 180 g
Polohrubá mouka 180 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Na krém
Máslo 200 g
Moučkový cukr 100 g
Kakao 2 lžíce
Mleté vlašské ořechy
lze i jiné ořechy
100 g
Hnědý rum 3 lžíce
Dětské piškoty 1 balíček
Na polevu
Čokoládová poleva  
Ořechy
na zdobení
 
Ořechové řezy naší babičky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a na konec sníh z bílků.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě.
Krém: máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme kakaový prášek, rum, umleté ořechy a rozetřeme na vychladlé těsto.
Krém pokladame piškoty. Nakonec polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme ořechovými jádry.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
2+
4.5 8 5 1
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Ořechové řezy naší babičky

Komentáře

  1. BEE   17.02.2011 | 14:48 | reagovat |

    Právě vyrábím tyto řezy a mám lehkou paniku,že je to malé množství na středně velký plech. :-\

  2. Jana Koelblová   31.01.2010 | 17:49 | reagovat |

    Dneska jsem tuto buchtu upekla a je vynikající. A to ještě nestačila správně zavlhnout, takže očekávám, že zítra bude neskutečně mňamózní....

  3. jana h   21.07.2009 | 22:55 | reagovat |

    Primlouvala bych se, aby u rezu autori uvadeli rozmery plechu, protoze je tezko odhadnout, na jaky testo nalit a jak moc "vybehne"... tyhle rezy byly dobre, ale vsem se zdalo na to mnozstvi testa hodne malo kremu a to si myslim, ze jsem tentokrat i velikost plechu trefila spravne...

  4. Jana   02.02.2008 | 16:53 | reagovat |

    Upekla jsem tyto řezy a jsou opravdu dobré.Do krému by mohl být i kokos,také by to mohlobýt bobré.Příště to zkusím.

  5. Hana Rožníčková   20.04.2007 | 13:42 | reagovat |

    Ixko, je to vlastně piškot, peče se do zrůžovění, zkoušej špejlí, nesmí se na ni těsto lepit. Peču podle oka - cca 12 minut při 180°C. Ale fakt nevím, řezy jsem pekla, jsou výborné, ale už je to dávno, díky za připomenutí, určitě zase někdy upeču. Třeba se ještě někdo ozve, kdo poradí lépe.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web