Autor:

Ořechové řezy naší babičky

60 minut PT0H60M
Střední
Na těsto
Vejce 6 ks
Cukr krupice 180 g
Polohrubá mouka 180 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Na krém
Máslo 200 g
Moučkový cukr 100 g
Kakao 2 lžíce
Mleté vlašské ořechy
lze i jiné ořechy
100 g
Hnědý rum 3 lžíce
Dětské piškoty 1 balíček
Na polevu
Čokoládová poleva  
Ořechy
na zdobení
 
Ořechové řezy naší babičky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a na konec sníh z bílků.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě.
Krém: máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme kakaový prášek, rum, umleté ořechy a rozetřeme na vychladlé těsto.
Krém pokladame piškoty. Nakonec polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme ořechovými jádry.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
2+
4.2 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 10x)
Bylinkový koláč Koláče z křehkého těsta - sladké i slané recepty Články z

Komentáře k receptu: Ořechové řezy naší babičky

Komentáře

  1. BEE   17.02.2011 | 14:48 | reagovat | závadný

    Právě vyrábím tyto řezy a mám lehkou paniku,že je to malé množství na středně velký plech. :-\

  2. Jana Koelblová   31.01.2010 | 17:49 | reagovat | závadný

    Dneska jsem tuto buchtu upekla a je vynikající. A to ještě nestačila správně zavlhnout, takže očekávám, že zítra bude neskutečně mňamózní....

  3. jana h   21.07.2009 | 22:55 | reagovat | závadný

    Primlouvala bych se, aby u rezu autori uvadeli rozmery plechu, protoze je tezko odhadnout, na jaky testo nalit a jak moc "vybehne"... tyhle rezy byly dobre, ale vsem se zdalo na to mnozstvi testa hodne malo kremu a to si myslim, ze jsem tentokrat i velikost plechu trefila spravne...

  4. Jana   02.02.2008 | 16:53 | reagovat | závadný

    Upekla jsem tyto řezy a jsou opravdu dobré.Do krému by mohl být i kokos,také by to mohlobýt bobré.Příště to zkusím.

  5. Hana Rožníčková   20.04.2007 | 13:42 | reagovat | závadný

    Ixko, je to vlastně piškot, peče se do zrůžovění, zkoušej špejlí, nesmí se na ni těsto lepit. Peču podle oka - cca 12 minut při 180°C. Ale fakt nevím, řezy jsem pekla, jsou výborné, ale už je to dávno, díky za připomenutí, určitě zase někdy upeču. Třeba se ještě někdo ozve, kdo poradí lépe.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web