Ořechové řezy ledové - cukroví

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 10
neuvedeno
50
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 4
      ks žloutek
    • 70
      g cukr krupice
    • 70
      g vlašské ořechy strouhané
    • 40
      g strouhanka
    • 4
      ks sníh z bílku ze
  • Krém
    • 100
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 0,5
      lžička mletá káva
  • Poleva
    • 150
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce voda horká
  • Na ozdobu
    • 50
      ks ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ušleháme žloutky s cukrem a pak přidáme ostatní, nakonec lehce vmícháme sníh. Upečeme na velkém plechu vyloženém pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě velmi krátce, tak 5-8 min, jen co se na dotek prstu těsto nelepí. Musí zůstat světlé, drobilo by se při krájení.
2
Pak těsto rozkrojíme na dvě poloviny. Jednu namažeme krémem, přiklopíme na ní druhou polovinu a nakrájíme malé čtverečky asi 2x2 cm. Na každý položíme podlouhlý kousek ořechu a lžičkou přelijeme ořech trochou polevy, která stéká ozdobně dolů. Poleva musí být dost hustá, jinak nutno cukr přidat.
3
Poleva: třeme cukr s vodou a rumem do hladka. Pokud chceme víc rumové chuti, vynecháme vodu a rum ohřejeme.
4
Krém: Vymícháme máslo s cukrem a mletou kávou.
Zařazení: Moučníky Řezy Cukroví
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Mišanečka
    Mišanečka |

    19. 12. 2011 15:01

    úžasné i já souhlasím s pipikacu. Rychlé jednoduché a moc dobré! naprosto úžasné :) <3

  • pipikacu
    pipikacu |

    28. 11. 2011 13:05

    pro mě to nemá chybu,je to výborné,jednoduché a rychlé!!!Jen jsem si tam dala více rumíku :-)) a místo celého ořechu,kteý už bohužel nemám,jsem to posypala mletými ořechy.I tak je to výbornééééé!!!

  • pipikacu
    pipikacu |

    28. 11. 2011 13:03

    Dopečeno a nemá to chybu,super!!!!!!!!!!!!!! ;-)

  • Eva
    Eva |

    5. 10. 2011 20:20

    Tak jsem to před chvílí zkusila... Nevím proč to není tak jak na obrázku.... Korpus jsem nechala v troubě o něco déle cca 12 min (pekla jsem na asi tak na180), stále se mi zdál nedopečný... Raději jsem ho vyndala ještě dokud byl světlý, přesto byl pomněrně mazlavý.... A určitě nižší než ten Váš. Nevím jestli jsem ho tam neměla nechat o něco déle, nebo péct na vyšší teplotu - bohužel to tu není uvedeno. Chtěla jsem dát pár kousků do svatební výslužky... Zkusím to tedy ještě jednou a nechám to více propéct... Naštěstí jsem si to jen testovala zda se s tím mám do té výslužky vůbec dělat :-!

  • Lada O.
    Lada O. |

    26. 10. 2010 17:28

    Výborné, celé rodině moc chutnalo!!! Určitě budu opakovat.

  • Hela -
    Hela - |

    3. 4. 2008 19:25

    Konečně se mi to podařilo vyfotit a přidat foto. Málem jsem to nestihla. Brali mi to pod rukama, Pařížských kostek si nikdo ani nevšiml...

  • Hela -
    Hela - |

    15. 1. 2008 14:09

    Omlouvám se za ten název, správně tam mělo být ne sněhové ale ledové, budu muset požádat Kuchařku on-line o opravu, aby to nebylo zavádějící. Ledové proto, že na každý kousek se dává poleva zvlášť a jak poleva stéká, tak to vypadá jako rampouchy. Recept, který máte na mysli vkládám dnes pod názvem Ořechová bábovka z bílků (lze jí dělat jako řezy, dort...)

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    14. 1. 2008 12:10

    Proč se to jmenuje "Ořechové řezy sněhové", když se tam dávají i žloutky. Kdysi jsem dělala jen ořechové kostky, kam se dával pouze sníh z bílků. Dělala jsem to, když jsem na vánoce dělala vaječný koňak a zbyly bílky. Nemáte někdo tento recept? Bylo to sníh z bílků, mleté ořechy,trošku mouky a cukru,asi nějaký tuk, myslím olej po upečení se prořízlo a plnilo krémem.