Autor:

Ořechové řezy ledové - cukroví

Střední
Porce: 50
Těsto
Žloutek 4 ks
Cukr krupice 70 g
Vlašské ořechy
strouhané
70 g
Strouhanka 40 g
Sníh z bílku
ze
4 ks
Krém
Máslo 100 g
Moučkový cukr 100 g
Mletá káva 1/2 lžička
Poleva
Moučkový cukr 150 g
Hnědý rum 1 lžíce
Voda
horká
1 lžíce
Na ozdobu
Ořechy 50 ks
Ořechové řezy ledové - cukroví

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy, Cukroví

Ušleháme žloutky s cukrem a pak přidáme ostatní, nakonec lehce vmícháme sníh. Upečeme na velkém plechu vyloženém pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě velmi krátce, tak 5-8 min, jen co se na dotek prstu těsto nelepí. Musí zůstat světlé, drobilo by se při krájení.

Pak těsto rozkrojíme na dvě poloviny. Jednu namažeme krémem, přiklopíme na ní druhou polovinu a nakrájíme malé čtverečky asi 2×2 cm. Na každý položíme podlouhlý kousek ořechu a lžičkou přelijeme ořech trochou polevy, která stéká ozdobně dolů. Poleva musí být dost hustá, jinak nutno cukr přidat.

Poleva: třeme cukr s vodou a rumem do hladka. Pokud chceme víc rumové chuti, vynecháme vodu a rum ohřejeme.

Krém: Vymícháme máslo s cukrem a mletou kávou.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
2+
4.47 15 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 15x)
Reklama
Pikantní pečený guláš Lahůdky a speciality maďarské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Ořechové řezy ledové - cukroví

Komentáře

  1. Mišanečka   19.12.2011 | 15:01 | reagovat | závadný

    úžasné i já souhlasím s pipikacu. Rychlé jednoduché a moc dobré! naprosto úžasné :) <3

  2. pipikacu   28.11.2011 | 13:05 | reagovat | závadný

    pro mě to nemá chybu,je to výborné,jednoduché a rychlé!!!Jen jsem si tam dala více rumíku :-)) a místo celého ořechu,kteý už bohužel nemám,jsem to posypala mletými ořechy.I tak je to výbornééééé!!!

  3. pipikacu   28.11.2011 | 13:03 | reagovat | závadný

    Dopečeno a nemá to chybu,super!!!!!!!!!!!!!! ;-)

  4. Eva   05.10.2011 | 20:20 | reagovat | závadný

    Tak jsem to před chvílí zkusila... Nevím proč to není tak jak na obrázku.... Korpus jsem nechala v troubě o něco déle cca 12 min (pekla jsem na asi tak na180), stále se mi zdál nedopečný... Raději jsem ho vyndala ještě dokud byl světlý, přesto byl pomněrně mazlavý.... A určitě nižší než ten Váš.
    Nevím jestli jsem ho tam neměla nechat o něco déle, nebo péct na vyšší teplotu - bohužel to tu není uvedeno. Chtěla jsem dát pár kousků do svatební výslužky...
    Zkusím to tedy ještě jednou a nechám to více propéct... Naštěstí jsem si to jen testovala zda se s tím mám do té výslužky vůbec dělat :-!

  5. Lada O.   26.10.2010 | 17:28 | reagovat | závadný

    Výborné, celé rodině moc chutnalo!!! Určitě budu opakovat.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web