Autor:

Broskvové řezy s pudinkem

Střední
Těsto
Vejce 5 ks
Cukr 180 g
Máslo 150 g
Citronová kůra  
Vanilkový cukr  
Polohrubá mouka 400 g
Prášek do pečiva  
Mléko  
Krém
Vanilkový pudink 2 balení
Mléko 1 l
Vanilkový cukr 2 balení
Cukr 2 lžíce
Na vrch
Broskve  
Želatina 2 balení
Broskvové řezy s pudinkem

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Žloutky, cukr, citronovou kůru, vanilkový cukr a máslo utřeme. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh z bílků. Pokud je těsto příliš husté, přidáme vlažné mléko.

Těsto vlijeme do předem vymazaného a moukou vysypaného plechu a dáme péct asi na 180 °C.

Když je těsto upečené, připravíme si krém (podle standartního receptu na pudink). A ještě horký pudink na těsto vylijeme a pečlivě rozetřeme.

Nakonec naskládáme broskve (můžeme nakrájet nebo celé), podle návodu si připravíme želatinu, kterou na řezy vylijeme. Necháme ztuhnout a můžeme servírovat.

Uvidíte, že výsledek bude vynikající.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.43 7 5 1
Tvaroh s fíky Sladké fíky: ovoce z ráje Články z

Komentáře k receptu: Broskvové řezy s pudinkem

Komentáře

  1. Kristyna N.   28.01.2012 | 12:26 | reagovat |

    Těsto bylo dost hutné, tak jsem taky přidala mléko. Ale hutné mi přišlo teda i po upečení. Pekla jsem ho ve větší dortové formě, ale stejně jsem to měla dost vysoké a korpus se vůbec nenasákl pudinkem. Ale snědlo se to a chválilo se, ale příště zkusím jiný korpus :-)

  2. Simča S.   30.04.2011 | 22:19 | reagovat |

    Řezy jsem dnes zkusila a moc se mi líbí. Jen pár poznámek: do těsta jsem přidala cca 1,5 dl mléka, bylo hodně husté. Pekla jsem cca 25 minut, neměla jsem vanilkový pudink, tak jsem použila kakaový, barevný efekt s broskvemi byl pak ještě výraznější. Dva sáčky želatiny se mi zdály na velký plech málo, tak jsem použila tři... je toho ale hodně, možná by ty dva byly stačily.... Želatinu jsem rozpustila ve šťávě z kompotu a doplnila vodou a trochou citronové šťávy. Takže řezy budu určitě opakovat, možná zkusím i s jiným ovocem....

    1. Simča S.   01.05.2011 | 19:16 | reagovat |

      Ještě doplním: pekla jsem to na velkém plechu (30 x 39 cm) a příště na tento lech dám tak pooviční množství těsta - takto je moc na náš vkus vysoké. Jinak řezy velice chutnají i mé mladší dceři, která ZÁSADNĚ nejí pudink!!!! Menžel je prohlásil za luxusní!!!

  3. Katka   09.02.2011 | 7:18 | reagovat |

    Vynikající! Sice mi neztuhla želatina, ale to je takové moje prokletí...Je to vážně lahůdka! :-)

  4. Šarlot Vyoralová   06.03.2010 | 15:35 | reagovat |

    Recept jsem dělala už třikrát a vždy podle receptury, pudink se vždy podedl a moučnik je vynikajicí.

  5. Tereza J.   14.12.2008 | 7:17 | reagovat |

    Pán Ján, to vám verím. Ja mám ten recept tiež, ale... Teraz ma niektorí ukameňujú, ale tu sa potvrdzuje, že Zlatý klas sa nerovná vanilkovému pudingu. Ja totižto dávam , a v recepte to tak mám , 2 Zlaté klasy, preto je tam aj ten vanilkový cukor, kvôli chuti a vôni. A potom skutočne tvorí peknú vrstvu. Takže ozaj v niektorých receptoch nejde nahradiť mechanicky Zlatý klas pudingom, nie je to to isté. Rozhodne treba pridať viac pudingu alebo primiešať solamyl, aby to bolo tuhé ako má byť.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré! Domácí koblihy: Jsou nadýchané a hříšně dobré!
Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat
Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč? Petra Vacka věšeli na háky za kůži na zádech! Proč?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web