Autor:

Gulášová polévka po anglicku

Střední
Ingredience
Voda 2 l
Cibule
středně velká
1 ks
Brambory 2 ks
Klobása 1 ks
Olej
nebo máslo
 
Hladká mouka  
Sůl  
Pepř mletý  
Majoránka  
Cukr
!!!
 
Gulášová polévka po anglicku

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Cibulku nakrájíme na drobno a zpěníme. Doporučuji hlídat a nenechat dojít až do zlatova (jinak by se mohla připálit během další přípravy).

Přidáme po chvíli na kostičky nakrájené brambory a na kolečka klobásu. Celou tuhle směs trochu prosmažíme (5 min.). Během smažení přidáme lžíci papriky, menší lžíci soli a pepře.

Zhruba po 3-5 minutách zalijeme danou směs vodou, přidáme majoránku a necháme vařit, až jsou brambory měkké. Poté zahustíme moukou podle libosti, někdo má rád hustou jiný naopak řidší.

A teď na závěr přichází na řadu velice zajímavá inovace, kterou mě naučili v Anglii a velice se mi zalíbila a také mým přátelům. Tato inovace spočívá v tom, že je třeba přidat 3 velké lžíce cukru krystal a vařit do rozpuštění. Nebojte se, s cukrem není třeba šetřit.

Zní to velice exoticky, ale chuť je přímo labužnická.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1-
4.8 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 5x)
Reklama
Brambory s bylinkovými kotletami Chalupářské recepty s bramborami Články z

Komentáře k receptu: Gulášová polévka po anglicku

Komentáře

  1. Ota   29.12.2014 | 11:41 | reagovat | závadný

    Já si dal do hrnečku trochu gulášové pol a přisladil ještě že tak ztráta nepatrná to není na mě tato anglická chuť v gulášovce musím mít česnek kmín trochu pálivé papriky sladké sůl atd. :-|

  2. Pepa   18.12.2014 | 13:17 | reagovat | závadný

    Nedalo mi to, a s tím cukrem jsem to musel zkusit :-D a byla to s**** na vylití do WC :-$ Moje chyba měl jsem si to zkusit vedle v nějaké malém kastrolu..

  3. Andrea Korandova   10.02.2013 | 19:56 | reagovat | závadný

    Ja ziji v anglii us 8 let, take dneska bude mit muj anglicky pritel ceskou gulasovku po anglicku s cukrem. :)'

  4. Táňa K.   09.08.2008 | 20:46 | reagovat | závadný

    Ačkoliv nejsem autorka tohoto receptu, musím říct, že cukr do gulášové, frankfurtské a podobných polévek mě naučila maminka už jako malou holku. Dodá tomu opravdu vynikající vyváženou chuť. Ale množství se musí umět vychytat. Tři lžíce cukru na dva litry polévky jsou dost. Já bych na toto množství dala tak 1/2 - 1 polévkovou lžíci. Vyzkoušet si to ovšem musí každý sám. Já jsem totiž milovnice anglické kuchyně, zejména pak anglických sladkostí, tudíž nejsem nestranná.:-)

  5. Oldřich Gargulák   09.08.2008 | 14:59 | reagovat | závadný

    Asi nejde o vtip, ale zas taková hrůza to není. A pověst ostrovní kuchyně stejně už nemůže být horší.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web