Autor:

Česneková plec

Snadné
Ingredience
Vepřová plec 800 g
Olej  
Sůl  
Pepř mletý  
Česnek
oloupaný
50 g
Masox
nebo masox
1/2 kostka
Vařící voda 400 ml
Česneková plec

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Plec si očistíme, osolíme a trochu víc než jsme zvyklí i opepříme. V hrnci (pekáčku) si rozpálíme olej a plec do něho dáme osmažit ze všech stran dozlatova, aby mělo pěknou kůrčičku. Po osmažení vhodíme rozmačkaný česnek jen krátce orestovat, přidáme vařící vodu a rozdrobený bujon. Použít můžeme i zeleninový nebo masový vývar. Zaklopíme a necháme péct nebo dusit doměkka, dle potřeby podlijeme vodou. Během přípravy se nám tekutina zredukuje na výbornou omáčku, kterou pak plátky masa na talíři přelijeme.
Podáváme s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem nebo s bramborovým knedlíkem, noky, rýží nebo těstovinami.

* Pokud máme rádi více omáčky a ne jen sos, tak můžeme přidat trochu více vody ve které jsme rozmíchali trochu hladké mouky a necháme provařit.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 22 x
1-
4.77 22 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 22x)
Ředkvičková polévka s ricottou Uvařeno na víkend snadno a rychle Články z

Komentáře k receptu: Česneková plec

Komentáře

  1. Klára   19.01.2016 | 12:10 | reagovat | závadný

    Výborné :-* Někdy zkusím s těma houbama :-)

  2. janka   23.04.2014 | 13:25 | reagovat | závadný

    byla to mnamka :-P

  3. Jíchová   11.01.2014 | 11:52 | reagovat | závadný

    Dělám stejně a někdy přihodím i houby. Fakticky boží a jednoduchý.

  4. Marta   01.03.2013 | 10:24 | reagovat | závadný

    Večeře byla výborná.Než jsem se nadála bylo hotovo,jen jsem omáčku trochu naředila a zahustila moukou,protože jsme omáčkoví.Se šťouchanými brambory to byla mňamka.Děkuji :-)

  5. Kožíšková Edita   29.05.2012 | 14:52 | reagovat | závadný

    Maso nemělo jedinou chybičku!! Bohužel jsem si špatně přečetla recept a bujon nadrobila celý a měla jsem sosík příšerně slaný, že jsem z něj musela udělat omáčku. Nakonec jsme si stejně pochutnali opravdu znamenitě a recept zařazuji do našeho jídelníčku.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty! Nový trailer Padesáti odstínů: Víc sexu, romantiky i temnoty!
Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda Vánoce podle feng-šuej: Jak na to, aby se vás držely peníze a pohoda
Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům! Co si muži opravdu přejí, ale neřeknou si o to? Dejte jim to k Vánocům!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web