Autor:

Bramborová buchta slaná

150 minut PT0H150M
Střední
Ingredience
Brambory
větší
10 ks
Mléko 1/2 l
Droždí 2 kostka
Česnek
celé hlavy
2 ks
Majoránka 1 hrst
Olej 1 hrnek
Vejce 2 ks
Gothaj 300 g
Hrubá mouka 250 g
Polohrubá mouka 250 g
Sůl 2 lžička
Cukr krystal 1 špetka
Škvarky
nebo sádlo na vymazání
 
Bramborová buchta slaná

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Přílohy, Z brambor

Připravíme si velkou mísu. Buchta velmi dobře kyne. Syrové brambory nastrouhat na jemno, vymačkat a zalít vařícím mlékem, přidáme 2 kostky droždí, zasypeme špetkou cukru, zamícháme a necháme vzejít kvásek - cca 20 minut. Pak přidáme ostatní igredience - obě hlavy česneku rozmačkáme, gothaj nakrájíme na kostičky a vše smícháme a necháme kynout v teple min. 30 minut.

Připravíme si velký a vysoký pekáč, vymažeme škvarky (kousky mohou zůstat na dně a bocích pekáče) nebo vymažeme sádlem. Nevysypáváme. Připravené těsto vlijeme do pekáče a necháme dalších 30 minut kynout. Troubu rozehřejeme na 180 stupňů a buchtu pečeme cca 45 minut. Buchtu krájíme až po mírném vychladnutí, aby nespadla.

Jedná se o výborné jídlo, které lze jíst samostatně (teplé i studené) nebo jako příloha k česnekové, bramborové nebo gulášové polévce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2+
4.5 3 5 1
Cukr - pochoutka, nebo bílý jed? A čím tedy vlastně sladit? Články z

Komentáře k receptu: Bramborová buchta slaná

Komentáře

  1. Milo1   28.03.2017 | 18:59 | reagovat |

    Babička dávala místo oleje rozpuštěné sádlo a bylo to vynikající... :-))

  2. Milo1   28.03.2017 | 18:57 | reagovat |

    Kdysi, je to už spousta let, co mi tuto buchtu dělávala moje milovaná babička. Od té doby, co babička odešla na věčnost, jsem sháněl tento recept. Proto díky moc za něj. Už se nemohu dočkat až ho vyzkouším. Už teď slintám... :-D

  3. Radous   11.04.2016 | 12:30 | reagovat |

    co s tím olejem? do těsta? v jaké fázi?

    1. Kamila   18.10.2016 | 23:19 | reagovat |

      Olej patří do těsta

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto! Co začít teď jíst, abyste v létě měla dokonalou postavu? Zkuste toto!
Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima Vyzkoušeno za vás: Domácí oční maska vás zbaví kruhů a otoků pod očima
Sejroška rekapituluje vztahy Lucky Bílé a radí jí, jak na muže Sejroška rekapituluje vztahy Lucky Bílé a radí jí, jak na muže
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web