Autor:

Kaštany

Obtížné
Skořápky
Hladká mouka 180 g
Moučkový cukr 90 g
Mleté ořechy 70 g
Cukrářský tuk
nebo máslo
140 g
Kakao 1 lžíce
Skořice 1 špetka
Papírové košíčky  
Krém
Vejce 2 ks
Cukr krystal 80 g
Máslo 100 g
Hera 100 g
Moučkový cukr 100 g
Hnědý rum 2 lžíce
Marcipán
Moučkový cukr 320 g
Máslo 80 g
Sušené mléko 80 g
Bílek
Mandlové aroma  
Potravinářské barvivo  
Zdobení
Krém
jakýkoliv zbylý
 
Kokos
obarvený na zeleno
 
Cukrářská rýže  
Kaštany

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Cukroví

Skořápky: ze surovin zpracujeme těsto a necháme chvíli v lednici odpočinout.

Rozdělíme těsto na menší kousky, z každého si uděláme váleček, ze kterého nakrájíme nožem menší stejné kousky. Formičky plníme tence, nabudou. Formičky suché nebo lehce vysypané cukrem moučkou. Opatrně upečeme a ještě teplé vyklopíme.

Krém: máslo, heru a moučku vyšleháme, dochutíme rumem a vmícháme vychlazenou hmotu - vejce s krystalem šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. (Tento krém je trvanlivější než krém z pudinku).

Marcipán: všechny přísady smícháme a vypracujeme těsto. Moučka prosátá, tresti jen pár kapek dle chuti, barva dle potřeby.

Nejdříve namažeme vnější část skořápek krémem a obalíme v zeleném kokosu nebo barevném sypání. Do širší vnitřní části stříkneme trochu krému, na který položíme kuličku z marcipánu. Vezmeme další nebalenou skořápku a opět dovnitř stříkneme trochu krému. Spojíme s první částí a uložíme do papírového košíčku.

Poznámka: marcipán může být koupený nebo jakýkoliv, který nám vyhovuje. I krém může být jiný.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 21 x
2+
4.24 21 5 1
Reklama
Cukr - pochoutka, nebo bílý jed? A čím tedy vlastně sladit? Články z

Komentáře k receptu: Kaštany

Komentáře

  1. Lucie   16.12.2016 | 10:26 | reagovat |

    Zdravím všechny,
    prosím Vás, cukrářský tuk - co konkrétně. Moje maminka říká, že na všem záleží. Děkuji!

  2. Andrea P   05.01.2015 | 9:57 | reagovat |

    Jiz po nekolik let nejoblibenejsi vanocni cukrovi nasich deti. Pracne, sladsi, ale na pohled velmi hezke cukrovi s marcipanovou chuti. Autorce opozdene dekuji za zverejneni skvele dobroty.

  3. biggi-smajlik   29.11.2011 | 13:01 | reagovat |

    Mňáááááááááááááám!!!! Ale bez rumu Ladio, je mi teprve 11! :-) ;-)

    1. J.Tereza   29.11.2011 | 18:26 | reagovat |

      Na to, že ti je 11, si celkom pekne drzá. Ideš recept za receptom ako buldozér.

  4. ruzmach@seznam.cz   24.01.2011 | 21:00 | reagovat |

    Já to také peču ,ale místo marcipánu dávám dovnitř oříšek,jinak to dělám stejným způsobem i ten krémje velmi dobrý.

  5. Ladia   22.01.2011 | 23:39 | reagovat |

    Ruuuuuuuuuuuuuuuuuuuum

    1. danyi@mf.cz   24.01.2011 | 10:47 | reagovat |

      Dobrý den. Zařazení jsem již opravil. Děkuju za upozornění. ;-)

1 2 3 4 5 ... 7 ... 9 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web