Bramborová bašta - zapečená :-)

Hodnocení:

Moje:

-
2
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g vařené brambory
    • 250
      g anglická slanina nebo moravská, vahalova... - plátky, cca
    • 2
      ks vejce
    • 2
      lžíce pažitka nebo petrželka
    • sůl a pepř dle chuti
    • 1
      stroužek česnek - rozetřený
    • 2
      lžíce hrubá mouka
    • 2
      lžíce máslo - rozpuštěné
    • 2
      lžíce smetana ke šlehání
    • tuk kulaté formy, průměr 18 cm

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zapékací mísu si vymažeme máslem(sádlem) a vyložíme plátky slaniny - i boky mísy.
2
Vařené oloupané brambory rozmixujeme společně se žloutky, máslem, smetanou a česnekem. Přidáme nasekané bylinky, mouku, drobně pokrájenou zbylou slaninu a řádně promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Směsí naplníme zapékací mísu vyloženou slaninou, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby. Nejprve pečeme asi 15 minut zakryté, pak odkryjeme a dopečeme dozlatova.
3
Podáváme teplé se zeleninovým salátem nebo kompotem. Výborné i vychladlé.
Zařazení: Pokrmy Z brambor
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Iveta Růžičková
    Iveta Růžičková |

    13. 7. 2016 10:03

    Do kaše jsem dala víc česneku, malou konzervu hrášku a ještě něco málo slaniny. Výborný rychlý skorooběd byl doslova k sežrání :-P <3 !

  • Ema
    Ema |

    16. 11. 2015 17:14

    Do bramborove kase jsem pridala smetany o neco vic a navic trochu rozmarynovych listecku. Bylo to vyborne a navic jsem se velmi dobre zbavila starych varenych bramboru.

  • Diana
    Diana |

    12. 3. 2012 19:37

    Moc jsme si pochutnaly, bašta stačila akorát mě i dětem a do kaše jsem zamíchala dětskou šunku.

  • Markéta
    Markéta |

    5. 12. 2011 14:14

    Slaninou jsem jen vyskládala mísu a do kaše dala šunku a trochu víc česneku a mlíka. Bylo to dobroučké a děti jedly jako o závod, tak děkuji za jednoduchý recept.

  • Jindra
    Jindra |

    31. 7. 2011 22:17

    Docela mě to zlákalo, brambor jsem pár měla ze soboty a tak jsem baštu vyzkoušela. Smetanu jsem zaměnila s mlékem a možná jsem ho dala i trochu víc. Pekla jsem na střední teplotu jako buchty. Je to nezvyklé, ale moc dobré. Udělala jsem rajčatový salát s cibulí a pochutnali jsme si. Je to tak na dvě až tři porce, záleží na hladu ;-) :-) . Snad jsem někomu pomohla?.

  • Q
    Q |

    31. 7. 2011 14:32

    Co se stane, když vynechám smetanu? Smetanu ke šlehání moc často nepoužívám, tak se mně nechce kupovat ji kvůli 2 lžícím. Jinak mě to móóóc láká, musím to zkusit.

  • steip
    steip |

    31. 7. 2011 13:08

    na kolik stupnu pecete?

  • Fidla
    Fidla |

    21. 7. 2011 20:43

    Použila jsem zbytek včerejších brambor, byla to mňamina :)

  • Amadeus
    Amadeus |

    26. 5. 2011 19:27

    upecene pekne dozlatova basta chutnala naramne dobre 8-)

  • Kubanka
    Kubanka |

    23. 5. 2011 18:13

    Perfektní recept, moc nám chutnalo O:-) :-)) !