Autor:

Tortilla de patatas

Střední
Ingredience
Brambory
5-6
6 ks
Vejce 5 ks
Cibule 1 ks
Zelená paprika 1 ks
Plátkový sýr 4 plátek
Slunečnicový olej
na smažení
 
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Tortilla de patatas

Postup přípravy:

Brambory nakrájíme na malé kousíčky, smažíme na pánvi, na mírném ohni (hodně oleje). Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, podle chuti lze pro vylepšení i papriku, sůl, pepř dle chuti. Smažíme až do měkka, ne do růžova! Necháme 5 min. zchladnout, přendáme z oleje, do předem připravené mísy z rozmíchanými vejci. Zamícháme a rozlejeme na stejnou pánev se zbývajícím olejem. Otočení této 3 cm tlusté omelety: přiklopit pánev plytkým talířem, otočit ji vzhůru nohama a sesunout omeletu zpět na pánev. Smažit tak akorát.

Na hotové poklademe plátkový sýr, nakrájíme na trojúhelníky a podáváme s majonézou - Španělé tomu říkají národní jídlo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Palačinky se sýrem a špenátem Rychlé a originální večeře od pondělí do pátku Články z

Komentáře k receptu: Tortilla de patatas

Komentáře

  1. Petr   27.09.2016 | 22:45 | reagovat |

    Jsem teď ve Španělsku, dávám si to docela často (k pivku výborné, že :) ale nikde jsem neviděl, že by na to dávali sýr

  2. aleš   29.12.2015 | 14:58 | reagovat |

    s toho jídla tady udělaly brambory s vajíčkem a sejrem :-S

  3. pavel   29.12.2015 | 14:52 | reagovat |

    tento recept sem několikrát jedl a vařil ve Španělsku ... patří tam jen brambory , vejce , sůl , kdo chce cibulovou nebo chorizo tak si to tam přidá a olej zásadně olivový ! v tom je ten fígl a úplně jiná chut ... buenos dias :-)

  4. Zita Matejkova   23.11.2011 | 18:59 | reagovat |

    Papriku nedávám, vajec dávám 6, ale záleží na velikosti. Máme k tomu rádi jogurtovo česnekový dip. ;-)

    1. Miloslav   03.05.2014 | 22:44 | reagovat |

      Co je dip?

      1. Michal   25.07.2014 | 19:21 | reagovat |

        Základ dipu tvoří většinou jogurt, zakysaná smetana, crème fraîche nebo majonéza. Za dip lze ale považovat i ocet, med, čokoládu, olivový olej či samotný kečup, hořčici nebo majonézu.

  5. Katarína Valachova   27.01.2010 | 18:45 | reagovat |

    Dnes som varila toto jedlo podla tohto recepbu a velmi nam chutilo.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web