Autor:

Tortilla de patatas

Střední
Ingredience
Brambory
5-6
6 ks
Vejce 5 ks
Cibule 1 ks
Zelená paprika 1 ks
Plátkový sýr 4 plátek
Slunečnicový olej
na smažení
 
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Tortilla de patatas

Postup přípravy:

Brambory nakrájíme na malé kousíčky, smažíme na pánvi, na mírném ohni (hodně oleje). Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, podle chuti lze pro vylepšení i papriku, sůl, pepř dle chuti. Smažíme až do měkka, ne do růžova! Necháme 5 min. zchladnout, přendáme z oleje, do předem připravené mísy z rozmíchanými vejci. Zamícháme a rozlejeme na stejnou pánev se zbývajícím olejem. Otočení této 3 cm tlusté omelety: přiklopit pánev plytkým talířem, otočit ji vzhůru nohama a sesunout omeletu zpět na pánev. Smažit tak akorát.

Na hotové poklademe plátkový sýr, nakrájíme na trojúhelníky a podáváme s majonézou - Španělé tomu říkají národní jídlo.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Pohanková kaše s brusinkami Jezte celý den fit&slim! Články z

Komentáře k receptu: Tortilla de patatas

Komentáře

  1. Petr   27.09.2016 | 22:45 | reagovat | závadný

    Jsem teď ve Španělsku, dávám si to docela často (k pivku výborné, že :) ale nikde jsem neviděl, že by na to dávali sýr

  2. aleš   29.12.2015 | 14:58 | reagovat | závadný

    s toho jídla tady udělaly brambory s vajíčkem a sejrem :-S

  3. pavel   29.12.2015 | 14:52 | reagovat | závadný

    tento recept sem několikrát jedl a vařil ve Španělsku ... patří tam jen brambory , vejce , sůl , kdo chce cibulovou nebo chorizo tak si to tam přidá a olej zásadně olivový ! v tom je ten fígl a úplně jiná chut ... buenos dias :-)

  4. Zita Matejkova   23.11.2011 | 18:59 | reagovat | závadný

    Papriku nedávám, vajec dávám 6, ale záleží na velikosti. Máme k tomu rádi jogurtovo česnekový dip. ;-)

    1. Miloslav   03.05.2014 | 22:44 | reagovat | závadný

      Co je dip?

      1. Michal   25.07.2014 | 19:21 | reagovat | závadný

        Základ dipu tvoří většinou jogurt, zakysaná smetana, crème fraîche nebo majonéza. Za dip lze ale považovat i ocet, med, čokoládu, olivový olej či samotný kečup, hořčici nebo majonézu.

  5. Katarína Valachova   27.01.2010 | 18:45 | reagovat | závadný

    Dnes som varila toto jedlo podla tohto recepbu a velmi nam chutilo.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web