Autor:

Tortelloni alla panna

20 minut PT0H20M
Snadné
Porce: 3
Ingredience
Smetana ke šlehání 600 ml
Vejce
z nich jen žloutky
2 ks
Parmazán
Parmaggiano Reggiano - uzrálý alespoň 24 měsíců
4 lžíce
Muškátový oříšek
čerstvě nastrouhaný
1 lžička
Mořská sůl 1 lžička
Máslo 1 lžíce
Těstoviny
Tortelloni - chlazené, popř. Tortellini
500 g
Prosciutto
Prosciutto cotto - popř. pražská šunka
200 g
Tortelloni alla panna

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Z těstovin

Prosciutto Cotto nakrájíme na čtverečky. Chlazené (ne sušené) tortelloni - tedy větší verze tortellini - vlastního výběru, nejlépe však plněné masem či šunkou, uvaříme dle návodu.

Zatímco se nám ohřívá voda na tortelloni, krátce ve velké pánvi na másle opražíme nakrajený prosciutto cotto, přidáme zhruba 2/3 uvedeného množství šlehačky, přivedeme k varu a stáhneme teplotu na malý plamen. Až jsou tortelloni hotové a okapané, přidáme je k smetaně s prosciuttem cottem a vaříme dál.

V mezičase v misce smícháme žloutky, čersvě nastrouhaný parmezán, muškátový oříšek, sůl a zbylou slehačku. Tuto směs přidáme do pánve a vaříme tak dlouho až než omáčka zhoustne. Ihned rozdělíme na talíře, aby se směs nevařila dál, a podáváme.

Toto jídlo není zaručeně nic pro dietáře, nicméně je to sen pro gurmety, kteří hledají snadný a rychlý recept.

Dobrou chuť :-)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Barevné přílohy k pečínkám 4 recepty na výborné přílohy k pečínkám Články z

Komentáře k receptu: Tortelloni alla panna

Komentáře

  1. Hanula88   28.03.2014 | 23:34 | reagovat | závadný

    Sice nic zdravého ani dietního, ale v životě se občas musí zhřešit :-) a tyhle těstoviny jsou vážně boží, děkuji za recept do sbírky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web