Autor:

Torta alla ricotta

Snadné
Porce: 12
Ingredience
Hladká mouka 210 g
Máslo 100 g
Žloutek 3 ks
Moučkový cukr 100 g
Sůl  
Citronová kůra  
Prášek do pečiva
i víc
1/2 balení
krém
Ricotta 1 kg
Moučkový cukr 2 lžíce
Smetana 100 ml
Vejce 2 ks
Vanilkový lusk  
Ovoce
sezóní
 
Torta alla ricotta

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Z ingrediencí na korpus vypracujeme jemné těsto. Vložíme je na dno a vytáhneme kolem stěn vymazané a vysypané dortové formy. Těsto sem tam propícháme vidličkou. Poté je skryjeme pod pečící folií. A aby toho nebylo málo, navrch na něj rozházíme fazole. Díky tomu těsto během pečení neopustí máslo.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C. Po deseti minutách je vytáhneme na vzduch, zbavíme fazolí i fólie a necháme odpočinout.
Ricottu zbavíme vody a dáme do mísy, kde ji spolu s vejcem, moučkovým cukrem a zrníčky z vanilkového lusku vyšleháme do krému. Ten poté přelijeme smetanou. Aby byl krém jako hedvábí, propasírujeme jej přes cedník a můžeme jím rovnou zalít předpečený korpus.
Dort pečeme 25 minut v předehřáté troubě na 175°C.
Hotový skvost zdobíme čerstvým ovocem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1
12 triků, aby se cukroví povedlo Články z

Komentáře k receptu: Torta alla ricotta

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
7 dietních tajemství Ivanky Trump: Jak si udržuje štíhlou postavu? 7 dietních tajemství Ivanky Trump: Jak si udržuje štíhlou postavu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web