Autor:

Torta alla ricotta

Snadné
Porce: 12
Ingredience
Hladká mouka 210 g
Máslo 100 g
Žloutek 3 ks
Moučkový cukr 100 g
Sůl  
Citronová kůra  
Prášek do pečiva
i víc
1/2 balení
krém
Ricotta 1 kg
Moučkový cukr 2 lžíce
Smetana 100 ml
Vejce 2 ks
Vanilkový lusk  
Ovoce
sezóní
 
Torta alla ricotta

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Z ingrediencí na korpus vypracujeme jemné těsto. Vložíme je na dno a vytáhneme kolem stěn vymazané a vysypané dortové formy. Těsto sem tam propícháme vidličkou. Poté je skryjeme pod pečící folií. A aby toho nebylo málo, navrch na něj rozházíme fazole. Díky tomu těsto během pečení neopustí máslo.
Pečeme v troubě předehřáté na 180°C. Po deseti minutách je vytáhneme na vzduch, zbavíme fazolí i fólie a necháme odpočinout.
Ricottu zbavíme vody a dáme do mísy, kde ji spolu s vejcem, moučkovým cukrem a zrníčky z vanilkového lusku vyšleháme do krému. Ten poté přelijeme smetanou. Aby byl krém jako hedvábí, propasírujeme jej přes cedník a můžeme jím rovnou zalít předpečený korpus.
Dort pečeme 25 minut v předehřáté troubě na 175°C.
Hotový skvost zdobíme čerstvým ovocem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
3
3 2 5 1
Vorarlbersko Vorarlbersko - recepty a speciality rakouské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Torta alla ricotta

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web