Malloreddus alla campidanese

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: MishaAtherton

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g vepřová plec Na kostičky
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks cibulka Najemno
    • 1
      stroužek česnek Rozdrcený
    • 150
      ml bílé víno - suché
    • 15
      g fenykl
    • 500
      g passata (Rajčata v plechovce nebo rajčatové pyré)
    • 400
      g gnocchi (Či jakékoli těstoviny menších tvarů např. kolínka, vrtulky)
    • 1
      hrst petrželka
    • sýr Pecorino (může být i parmazán)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V široké pánvi si rozpálíme olej a osmahneme cibulku, dokud nezesklovatí. Přidáme česnek a trochu povaříme. Dále přidáme vepřové a necháme na ohni dalších 5 minut, dokud maso nezhnědne. Přilijeme víno a vaříme, dokud se polovina tekutin nevypaří. Přidáme fenykl, passatu, trochu osolíme a opepříme a pozvolna vaříme dalších 20-25 minut.
2
Semtam mícháme, dokud mix nezhoustne. Zatímco děláme naši omáčku, uvaříme těstoviny ve slané vodě. Scedíme, smícháme s masovou směsí a podáváme posypané nastrouhaným Pecorino či jiným sýrem.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • ČernáLuna
    ČernáLuna |

    31. 7. 2016 13:37

    Dobré, doporučuji.

  • Petr
    Petr |

    24. 1. 2012 14:50

    Recept není žádne tajemství, tady máte 15500 odkazů na tenhle, podle Vás "utajovaný", recept: http://www.google.es/search?q=cheddar&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:es-ES:official&client=firefox-a#sclient=psy-ab&hl=es&client=firefox-a&hs=I2g&rls=org.mozilla:es-ES%3Aofficial&source=hp&q=Malloreddus+alla+campidanese&pbx=1&oq=Malloreddus+alla+campidanese&aq=f&aqi=g1&aql=&gs_sm=e&gs_upl=2718718l2718718l0l2719216l1l1l0l0l0l0l274l274l2-1l1l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=d408059daf3d7082&biw=1920&bih=888 Fotografie k receptu (několik stovek): http://www.google.es/search?q=Malloreddus+alla+campidanese&hl=es&client=firefox-a&rls=org.mozilla:es-ES:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=erUeT7fnHJCbOsqb4cQO&ved=0CDgQsAQ&biw=1920&bih=888

  • Michaela Atherton
    Michaela Atherton |

    13. 4. 2006 14:57

    Pani Airan, tento recept byl nedavno, po dlouhe dobe utajovani, uverejnen v jednom kucharskem casopise. Je to specialita Sardynske restaurace v Londyne [kuchar - Romolo Mudu] a v Sardinii to pry nazyvaji Gnocchetti Sardi Pasta.Ja osobne jsem vyzkousela a nebyla jsem zklamana.

  • Airan
    Airan |

    13. 4. 2006 14:47

    S masem na vine mam tu nejlepsi zkusenost, kombinaci s testovinami vyzkousim, diky za napad.