Autor:

Plněné papriky alla Materana

Ingredience
Paprika
barevne
2 ks
Chlebové střídky
stridka ze svetleho chleba, ne cerstva, mnozstvi je priblizne, zalezi na velikosti paprik
200 g
Ančovičky
5-6 kousku
 
Pecorino
strouhany, nebo parmesan
3 lžíce
Panenský olivový olej
cca
50 ml
Česnek
nasekany
2 stroužek
Petrželka
snitka
 
Plněné papriky alla Materana

Postup přípravy:

Papriky omyjeme, uřežeme vršek a vnitřek vyprázdníme. V misce smícháme rozmixovanou chlebovou střídku, na kousky nakrájené ančovičky, sýr, petrželku a na drobno nasekaný česnek. Můžeme osolit (střídka, sýr a ančovičky jsou již slané), opepříme, přilijeme olej a promícháme. Směs je spíš sypká, papriky plníme lžickou a směs trochu umačkáme. Spravná mateřanská hospodyně tyto papriky smaží (a to zásadně na panenském olivovém oleji), tudíž můžete začít smažit ze všech stran. Další alternativou je pečení v předehřáté troubě na 180 - 200°C po dobu 40 minut. Před pečením vymažeme dno pekáčku a přilijeme trošku vody. Můžete podávat s pečivem nebo se zeleninou, k paprikám se také hodí bramborová kaše nebo uvařené brambory.

Město Matera se nachází na jihu Itálie v kraji Basilicata. Mimo jiné je Matera v Itálii proslavena svým chlebem, který ma staletou tradici, můžeme najít soukromá pekařství, která jej pečou v peci vytápěné dřevem. Chléb je označen značkou IGP (Indicazione geografica protetta - značka chráněného původu). Ale tisíc lidí, tisíc chutí - moje maminka po ochutnaní tohoto chleba prohlásila: „Takový knedlík s křupavou kůrkou...“

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Bramborový krém se sýrem Jak připravit sobotní oběd z farmářského trhu Články z

Komentáře k receptu: Plněné papriky alla Materana

Komentáře

  1. pippiva   07.09.2011 | 15:01 | reagovat | závadný

    Prosim o prirazeni receptu do italske kuchyne, diky.

    1. Tereza T   07.09.2011 | 15:11 | reagovat | závadný

      Opraveno, díky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web