Autor:

Zapečená ricotta s olivami

50 minut PT0H50M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Ricotta 600 g
Tymián
čerstvé lístky
1 lžička
Olivy
kalmata (bez pecek, nahrubo posekané)
40 g
Parmazán
strouhaný
25 g
Vejce 1 ks
Cherry rajčátka 125 g
Extra panenský olivový olej
k podávání
 
Sůl  
Pepř mletý
na dochucení
 
Zapečená ricotta s olivami

Postup přípravy:

Troubu předehřejte na 180 °C. Kulatou zapékací formu o průměru asi 20 cm lehce vymazejte tukem a pak pokryjte pečicím papírem (pečená ricotta se vám bude lépe vyjímat). Ricottu promíchejte s tymiánem, olivami, parmazánem a vejcem. Osolte a opepřete a rozetřete do připravené zapékací mísy. Pečte asi 35 minut, až hmota zpevní a lehce zezlátne. Nechte zchladnout. Vyjměte z formy a dejte na servírovací mísu. Poklaďte rajčaty a pokapejte olejem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
2
4 3 5 1
Bylinky Zelené bylinky na jarním stole Články z

Komentáře k receptu: Zapečená ricotta s olivami

Komentáře

  1. pavpapaya   27.11.2012 | 22:21 | reagovat |

    Přidala jsem mimo oliv i cuketu a cherry rajčátka, nicméně ricotta samotná mě moc neoslovila..

  2. pippiva   29.06.2011 | 16:59 | reagovat |

    Opravdu vyborne! Prave jsem kousek ochutnala... Olivy jsem pouzila klasicke cerne, pekla jsem na mensi teplotu a dele, protoze jsem mela cerstvou ricottu a byla prilis mokra. Formu mam 22 cm, takze "kolac" je trochu nizsi, ale celkovy vysledek nezklamal, doporucuji <:-) ;-)

  3. Zumbistka   28.06.2011 | 20:02 | reagovat |

    škoda jen, že ricotta je tu tak drahá...

    1. pippiva   29.06.2011 | 19:26 | reagovat |

      Jednou za cas to urcite nebude vadit. Udelejte si radost :-) , recept za to urcite stoji <:-) ;-)

      1. Zumbistka   30.06.2011 | 7:06 | reagovat |

        jj, jsem už půl rok bez trouby, to je peklo!

  4. pippiva   28.06.2011 | 17:42 | reagovat |

    Krasny recept, neco pro me. Ale olivy kalmata slysim poprve...

    1. pippiva   28.06.2011 | 17:50 | reagovat |

      Ok, uz jsem se informovala ;-) Druh reckych oliv, ktere maji specifickou chut diky zvlastni priprave.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web