Blesková roláda s pudinkem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Roláda-těsto
    • 5
      ks vejce
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 100
      g polohrubá mouka
    • pečící papír
  • Pudinková náplň
    • 1
      ks puding Dr. Oetker - příchuť dle vaší chuti
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 400
      ml mléko
    • moučkový cukr na posypání
    • pikantní marmeláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 10 minut - dorůžova. Pozor, nesmíme vysušit, aby se při rolování nedrobila. Během pečení si uvaříme pudink dle návodu.
2
Hotovou roládu vyndáme z trouby, opatrně z ní sejmeme pečící papír a potřeme horkým pudinkem. Nenecháváme vychladnout ani roládu, ani pudink. Po natření zarolujeme, necháme vychladnout, aby pudink zatuhl, pak pocukrujeme a nakrájíme na cca centimetrové plátky. Ozdobit můžeme i šlehačkou nebo kopečkem zakysané smetany...
3
* Roládu (ještě horkou) můžeme před nanesením pudinku potřít pikantní marmeládou - rybíz, malina...
4
* Rychlý zákusek pro nečekanou návštěvu nebo když nás honí mlsná. :-)
Zařazení: Moučníky Zákusky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tučková
    Tučková |

    4. 11. 2016 16:26

    Je skvělá. Když budu zase někdy potřebovat pohoštění na poslední chvíli, vím co udělám.

  • Lucka
    Lucka |

    18. 4. 2016 09:01

    Včera jsem si vyguglila tuhle roládu a vyzkoušela. Byla výborná!

  • vaness
    vaness |

    8. 7. 2015 16:07

    tak ty si mocná :D píše se tam po vychladnutí :D takže tu šlehačku tam logicky dáš po ztuhnutí :D jde vidět že nevíš o čem je řeč protože roláda se podává za studena takže tu šlehačku tam můžeš nasříkat před podáváním na stůl :) :-*

  • Pepi
    Pepi |

    2. 6. 2015 18:48

    Výborná a osvěžující, děkuji za nápad na dobrou rychlovku :-)

  • goldie22007
    goldie22007 |

    30. 1. 2015 14:51

    Roláda je dobrá, doporučuji dát nějaké kompotované ovoce, je to výborné. :)

  • Jana
    Jana |

    6. 4. 2014 10:12

    Je výborná.

  • recepty73
    recepty73 |

    24. 3. 2014 17:52

    ...šlehačku? ...já dával puding ;-)

  • Majda
    Majda |

    24. 3. 2014 17:40

    nevím ale na TEPLOU roládu hned dát šlehačku???to se musí roztéci radši nebudu zkoušet. :-\ :-\ :-\ :-\ O:-) O:-) O:-)

  • recepty73
    recepty73 |

    24. 3. 2014 17:13

    ...180 stupňů a dorůžova, nepřepéct, i kraje musí zůstat pružné, aby se při rolování nelámala...

  • Lála
    Lála |

    23. 3. 2014 21:12

    Na kolik stupňů se to peče? :-)

  • Janculik
    Janculik |

    15. 2. 2014 13:22

    Roláda je výborná, jen jsem ji potřela domácí jahodovou marmeládou a ušlehanou šlehačkou se ztužovačem. Vrch jsem taky potřela šlehačkou a posypala kokosem. Opravdu výborná :-) ;-)

  • recepty73
    recepty73 |

    20. 1. 2014 19:11

    ..šlehání neublíží, spíš prospěje, ale sníh se musí vmíchat už ručně a zlehka ...pokud chcete mít jistotu, můžete přidat lžičku prášku do pečiva, dvě lžíce oleje, důležité je nepéct příliš dlouho a roládu nepřesušit, roláda musí zůstat pružná, když na ní přimáčknete prst... není to žádná věda, je to jen obyčejný piškotový plát a jak je vidět, poradila jste si, dokonce i chutnalo a to je důležité ;-)

  • :-/
    :-/ |

    19. 1. 2014 19:17

    roláda na fotce vypadá vážně nádherně :-) hend potom co jesem si přečetla recept jsem měla chut to vyskoušet ale výsledek dopadl katastrofálně :'( jela jsem přesně podle receptu ale těsto bylo uplně jako těsto linecké dalo by se s něho vykrajovat :-! nechápu to rolovat se to rozhodně nedalo :'( na tvrdé těsto jsem naléla pudink a nechala to chvíly vychladnout. byla to prostě něco jako buchta s pudinkem . nakonec výsledek byl výbornej po buchtě se jneom zaprášilo ;-) I KDYŽ JSEM TO skoušela po druhé výsledek byl opět stejněj :-D nechápu kde dělám chybu muže to třeba být tím že to dělám šlehačem ?.. vážně to nechápu ALE ASPON mám novej originální recept <3 :-*

  • Anonymous
    Anonymous |

    2. 11. 2013 09:52

    Velice výborná záležitost. já už jí dělala nejméně dvacetkrát a vždy je super. Ještě teplé těsto na silikonovém válu potřu rybízovou marmeládou a na ní pak dám ještě pudink. Dávám kolem 3-4dcl mléka max., potom se pudink neroztéká. Navrch naliji rozpuštěnou hořkou čokoládu s trochou másla, posypu nasekanýmy oříšky a posypu kokosem a dezert nemá chybu ;)

  • martiii
    martiii |

    9. 8. 2013 18:52

    nepovedlo se, chuť fajn, ale pudink do rolády za mě pro příště zajisté ne, vytéká, nevypadá to pak moc hezky, špatně se mi s tím pracovalo... :-( :-X

  • Šlapáková
    Šlapáková |

    1. 5. 2013 14:12

    Rolujte delší stranu a pudink můžete nechat třeba trochu vychladnout rovnou na roládě před zabalením. Nebo taky můžete dát o trochu méně mléka a pudink pak bude tuhý i vařící. Mnoho štěstí :-)) .

  • Šlapáková
    Šlapáková |

    1. 5. 2013 14:06

    Je blesková :-)) , potřela jsem jí rybízovým jamem, polila vanilkovým pudinkem, pocukrovala. Zrovna tak bleskově i mizí :-)) .

  • Ivca
    Ivca |

    21. 4. 2013 21:48

    Dobrý den, děkuji velmi za recept. Piskot vynikající, i když nemám zkušenosti povedl se skvěle, jen se mi roladka nějak špatně balila a pudink hodně vytékal,myslím, že asi je lepší to natírat ne horkým pudinkem,ale spíš teplým až vlažným a nebo to je moji nesikovnosti :-) Můžete mi prosím poradit jestli se začíná točit ta delší strana? Děkuji moc za odpověd

  • ReceptyII.
    ReceptyII. |

    13. 4. 2013 13:00

    Neměla chybu. Použil jsem čokoládový pudink. Výborná roláda takže dávám 1***. :-)

  • Richard
    Richard |

    14. 3. 2013 16:22

    Nemal som puding, tak som uvaril krupicovu kasu s vanilkovym cukrom a maslom a je to parada. a do cesta som dal kakao takze zvonku je tmavy a plnka je bleda. chuti super

  • laky
    laky |

    5. 12. 2012 10:44

    já bych roládu nechala na pečícím papíru,potřela jí pidinkem a rolovala bych pomocí toho peč.papíru,moc jsem neutahovala ale pomohla jsem si pravítkem :-[ roládka byla krásně zatočená O:-)

  • petula
    petula |

    3. 12. 2012 21:40

    peče se na 180c cca 7 minutek piškot je upečený rychle :-))

  • segse
    segse |

    6. 5. 2012 21:41

    humus :-$

  • Doušová Eva
    Doušová Eva |

    7. 3. 2012 15:13

    Dnes jsem jí pekla už podruhé, bo první zmizela jen co vychladla, pudink máme všichni rádi a takhle s roládou by to šlo i jako rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu třeba se šlehajdou. Určitě budu dělat pravidelně a taky neni asi tak kalorická jako dortíky. Na každý pád díky za nápad!

  • Renata
    Renata |

    20. 11. 2011 11:10

    Puding je lepší natírat vlažnější, jinak vytéká a roláda nejde zamotat. Musím ale říct, že u nás recept moc nezabodoval, žádný zázrak. Chuťově nic moc.

  • monika
    monika |

    13. 11. 2011 07:39

    tak včera upečeno, opravdu rychlovka! část pudinku jsem si nechala ještě na potření roládky a lehce jsem ji posypala kokosem! ňamina!!! ;-)

  • Jitka
    Jitka |

    11. 10. 2011 18:13

    Tohle je důkaz toho, že i primitivní recept může chutnat skvěle, přimlouvám se za tu marmeládu pod pudinkem, výborné! Jitka

  • Helena
    Helena |

    30. 9. 2011 23:17

    Na kolik stupňů se peče? ;-)

  • Markéta
    Markéta |

    25. 9. 2011 21:21

    Vážně skvělý recept! Hlavně jednoduchý, rychlý a výborně chutná. Moc děkuji:-)

  • Laďka
    Laďka |

    22. 7. 2011 10:26

    Roládu jsem polila pudinkem,posypala skromně borůvkama a zabalila.Po vychlazení je to lahůdka jak od mistra cukráře a to jsem na pečení dost nešikovná.V sobotu jdeme na borůvky znovu ;-) :-D !!!

  • Lucie Dvořáková
    Lucie Dvořáková |

    29. 6. 2011 10:56

    Výýýborná, polila jsem čokoládovou polevou Carla a pudink dala karamelový :-P :-* . Až když poleva ztuhla mě napadlo posypat třeba kokosem :-( , tak příště ;-) !

  • Mína
    Mína |

    19. 5. 2011 15:55

    Použila jsem vanilkový pudink a na něj kousky čerstvých jahod. Je výborná !!! Díky za rychlý a dobrý recept !